Locale Altele
Joi, 28 Mai 2020
Joi, 28 Mai 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Acțiunile de prevenire a violenței în școli continuă
Politia Satu Mare  - Joi, 14 Martie 2013

Campania de prevenire Nu lăsa violența să te transforme în infractor! desfășurată de polițiștii sătmăreni continuă și în aceste zile, cu atât mai mult cu cât ne aflăm în săptămâna în care toate unitățile de învățământ din județ organizează acțiuni tematice sub sloganul Fără violență în școli!.

 

Luni, polițiștii au susținut o acțiune preventivă la Liceul Tehnologic George Barițiu din Livada.

 

La întâlnirile cu polițiștii de prevenire, respectiv comisar Săndulescu Simona și inspector Hrihorișan Felicia precum  și cu agent Cochera Paula din cadrul Poliției Orașului Livada,  au participat 143 de elevi din 7 clase și 9 cadre didactice, sub coordonarea consilierului școlar, doamna Popescu Monica.

 

Elevii au vizionat filmul educativ Cheia e la tine! și au fost îndemnați de polițiști să-și stabilească obiective în viață pe care să le urmeze prin muncă și perseverență și nu alegând calea infracționalității și a violenței.

 

În sprijinul polițiștilor au venit modelele pozitive prezentate în film, sportivi de performanță dar și  oameni obișnuiți, care au reușit să se realizeze profesional.

 

Invitat special a fost un tânăr din București, Angel Adrian Bizdoaca, care le-a vorbit copiilor despre pasiunile sale, pasiuni ce i-au ghidat întreaga viață: muzica, fotografia şi călătoriile, îndemnându-i pe elevi să-și urmeze visele, fără să facă rău celor din jur, cultivând relații de prietenie și asociindu-se cu oameni de la care pot învăța și cu care își pot împărtăși realizările.

 

Marți, a avut loc o altă întâlnire a polițiștilor cu elevii Școlii Generale Grigore Moisil. Acțiunea de prevenire susținută de inspector Hrihorișan Felicia din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și polițistul de proximitate  agent șef  Virag Tiberiu s-a dorit a fi un îndemn pentru copiii aflați în pragul adolescenței de a-şi gândi acțiunile prin prisma consecințelor posibile, insistând asupra faptului că o conduită violentă poate conduce la un parcurs infracțional pe care nimeni nu și-l dorește.

 

Polițiștii le-au explicat elevilor care este semnificația vârstei de 14, 16 respectiv 18 ani din punct de vedere al răspunderii penale și le-au relatat cazuri concrete de tineri care, acționând sub imboldul impulsului de moment generat de provocări din partea altor tineri au ajuns să comită infracțiuni grave, cum sunt cele de tentativă de omor.

Elevii au vizionat filmul educativ și au primit apoi explicații privind diverse genuri infracționale care implică violența precum și despre pedepsele care se aplică minorilor în aceste cazuri.

 

Atât elevii, cât și coordonatorul acțiunilor de prevenire a violenței ce se desfășoară în școală în această săptămână, psiholog Pascal Mihaela, au apreciat în mod deosebit utilitatea acestei întâlniri și mesajele transmise, urmând ca în viitor să fie intensificată colaborarea dintre cele două instituții implicate prin dezvoltarea unor proiecte punctuale.

 

 

1238 vizite
Distribuie pe