Locale Altele
Vineri, 20 Mai 2022
Vin, 20 Mai 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
A început “Dinţişoriada”
Radio Transilvania Satu Mare  - Miercuri, 3 Aprilie 2013

Elevii clasei a II-a C de la Şcoala Gimnazială ,,Grigore Moisil’’ au făcut marţi cunoştinţă cu Echipa Dinţişoriadei la cea de-a VII-a ediţie a evenimentului ,,Jocuri de copii”.

 


Campania este organizată de Radio Transilvania şi Fundaţia Maria Satu Mare, alături de Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare şi Colegiul Judeţean Satu Mare a Colegiului Medicilor Dentişti din România împreună cu Clinica Medicală ,,Sf. Anton’’ şi GSK România.


Programul
se desfăşoară pe trei etape. Prima este o activitate practică de educaţie a igienei cavităţii bucale, la care vor lua parte 592 de copii de la aproape 20 de instituţii de învăţământ din Satu Mare.

 


Copii vor face cunoştinţă cu Prinţesa Izabelle, ajutorul Zânei Măseluţe  care după cum spune  povestea ce le va fi zisă, salveaza lumea lui Dinţişor Strălucitor de carii. Dr. Mihalca Lorena îi va învăţa apoi care este tehnica adecvată de periaj, le prezintă piramida alimentară şi le vorbeşte despre ce complicaţii pot să apară la dinţişorii neângrijiţi.

 

În etapa a doua, la activitatea creativă, copii vor realiza picturi, desene sau machete pe tema ,,Dinţişoriada’’, lucrări ce vor fi expuse în cabinetele stomatologice şi la Clinica ,,Sf.Anton’’ din oraş.

 

Etapa finală va avea loc, ca în fiecare an, la spectacolul dedicat Zilei Internaţionale a Copilului unde prichindeii îşi vor arăta talentul artistic pe scena din oraş, prezentând un cântecel, dans sau scenetă în ,,Dinţişoriada’’.

 

Programul continuă miercuri la Şcoala cu cls. I-VIII, Botiz; joi 4 aprilie la  Grupele Mari de copii de la Grădiniţa cu Program Prelungit ,,Mondiala”, Satu Mare, vineri 5 aprilie Grupa Mijlocie de la Grădiniţa cu Program Prelungit ,,Dumbrava Minunată”, Satu Mare; 16 aprilie– ora 11.00 – Clasa a IV-a A de la Şcoala Gimnazială. Nr. 10, Satu Mare şi 23 aprilie ora10.00 – Corpul C şi A de la Grădiniţa cu Program Prelungit ,,Voinicelul”, Satu Mare.

1406 vizite
Distribuie pe