Locale Altele
Sambata, 7 Decembrie 2019
Sam, 7 Dec 2019
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Proiect Comenius la Liceul German
Liceul German "Johann Ettinger"  - Miercuri, 8 Mai 2013

În perioada august 2011-iulie 2013, Liceul Teoretic German „Johann Ettinger” din Satu Mare derulează proiectul multilateral Comenius „Cât de bine ma cunoști?/Wie gut kennst du mich”?
 

 

Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene prin Programul de Învăţare pe Tot Parcursul Vieţii – Programul Sectorial Comenius, Parteneriate multilaterale.

 

Partenerii Liceului Teoretic German „Johann Ettinger” în proiect sunt: Sivas Lisesi Turcia, Gimnaziul „Ugnes Karvelis” Kaunas - Lituania și  Colegiul din Hatvan - Ungaria. A patra reuniune de proiect s-a desfasurat în perioada 21-27 aprilie 2013 la scoala partenera din Hatvan - Ungaria

 

Activităţile desfăşurate în cadrul şcolii au cuprins prezentări cu temele „Legendele noastre”, „Statutul femeii in societate” si „Traditii de nunta si festivaluri din cultura noastra”. O alta activitate interesanta a fost concursul de fotografie cu titlul „Culorile culturii mele”, cu aceasta ocazie fiecare tara a pregatit 5 fotografii reprezentand cultura tarii, iar cele mai bune fotogafii au fost premiate.

 

Cea mai importanta activitate a fost „Parada modei” cu  costume populare, fiecare tara a pregatit un mic spectacol prezentand costume populare traditionale tarii de provenienta, precum si un mic moment muzical sau de dans popular.

 

Gazdele au oferit posibilitatea opaspetilor să viziteze obiective de interes pentru tematica proiectului, cum ar fi monumentele UNESCO, Parlamentul de la Budapesta si casele traditionale din Holloko.

 

O alta  sarcina a gazdelor a fost aceea de a realiza un ziar al proiectului, care ilustrează aspecte din activitățile desfășurate în mobilitățile care au avut loc deja (Turcia octombrie 2011, Lituania aprilie 2012si Romanai decembrie 2012), precum si impresii ale elevilor participanti la activitati.

 

In final, elevii și profesorii oaspeti au primit certificatele de participare, dar și cadouri pregatite de gazde. In ultima zi a avut loc evaluarea finala a proiectului care s-a incheiat,  cu aceasta ocazie s-a evidentiat succesul deosebit de care s-a bucurat acest proiect in cadrul scolilor partenere, dar si in cadrul comunitatilor din care fac parte scolile.

 

S-a evidentiat deschiderea si toleranta de care elevii au dat dovada, prieteniile care s-au legat intre elevi, intre profesori, intre scoli. S-a apreciat ca scopul proiectului de a promova cultura, traditiile, toleranta si  dorinta de a proteja propria cultura, dar si de a cunoaste si aprecia alte culturi, a fost atins cu succes.

 

Echipa de proiect care a organizat și realizat activitățile pe parcursul acestor doi ani de proiect a fost formata din: Moise Rodica - coordonator de proiect, Reiz Maria - director, Kuki Zsolt, Nemeth Maria, Toth Odette, Szekely Bogdan.

895 vizite
Distribuie pe