Locale Altele
Luni, 19 August 2019
Luni, 19 Aug 2019
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Curs de educație ecologică în Arca lui Noe
EKE  - Marti, 10 Septembrie 2013

Societatea Carpatină Ardeleană – Satu Mare a organizat un curs de formare de educație ecologică pentru pedagogi din Satu Mare și din microregiunea Csengersima. Prin intermediul cursului, participanții au avut oportunitatea de a însuși teoria și practica școlii în aer liber.


 

 

Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului „Arca lui Noe - Școala în natură”, care este implementat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria – România 2007 – 2013 și este finanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională, completat de co-finanțarea celor două state membre  participante - Ungaria și România.
 

 

 

În proiect coolaborează Asociația PAX, Societatea Carpatină Ardeleană – Satu Mare și Asociația de Utilitate Publică pentru Csengersima (Csengersimáért Közhasznú Egyesület) în calitate de lider de proiect.


           

Prin intermediul cursului a fost prezentat procesul de formare și prezentul școlii în natură, s-a discutat despre beneficiile și efectele acesteia în dezvoltarea stilului de viață eco-conștient.


 

Cei prezenți au avut prilejul să învețe despre metodologia învățământului de acest tip, pe care l-au practicat prin intermediul unor activități interactive. Au făcut cunoștință cu jocuri cu care pot educa și copiii într-un mod distractiv, interactiv și empiric în cunoașterea, iubirea și conservarea naturii. 


 

Participanții au petrecut o zi în Ariile Protejate „Râul Tur”, au vizitat lacul Călinești-Oaș, unde au observat păsările din zonă. Au vizitat poteca tematică Bubo și valorile naturale din zona Turulung-Vii.


           

Prin intermediul cursului, pedagogii au însușit informații și metode aplicabile în activitățile de educație ecologică. La sfârșitul cursului participanții au preluat un material didactic elaborat de SCA – Satu Mare. Scopul publicației este furnizarea unor idei și metode practice în activitățile de educație ecologică pedagogilor din cele două județe de la frontieră.

  

767 vizite
Distribuie pe