Locale Altele
Marti, 18 Iunie 2019
Marti, 18 Iun 2019
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Liceul Teoretic German a câștigat un nou proiect internațional
Liceul Teoretic German „Johann Ettinger”  - Marti, 24 Septembrie 2013

Liceul Teoretic German „Johann Ettinger”, a câștigat de curând un nou proiect internațional intitulat „Lets watch the birds” („Să observăm păsările”).


Proiectul dezvoltă un parteneriat școlar bilateral Comenius, încheiat între Liceul Teoretic German „Johann Ettinger ” și Școala Esra Karakaya Anadolu Lisesi din Turcia. Acest proiect se va derula pe parcursul a doi ani școlari, respectiv 2013-2015, limba de utilizarea fiind engleza.

Scopul proiectului este de a sensibiliza tinerii pentru ocrotirea și protejarea mediului.

Principalele obiective urmărite sunt: dezvoltarea abilităților de comunicare scrisă în limba engleză și sensibilizarea tinerilor pentru protecția mediului, în special a păsărilor, precum și formarea bunelor maniere față de natură.

Principalele activități preconizate ale proiectului sunt: activități de observare a păsărilor în zona Satu Mare, respectiv zona Karakaya, Turcia, realizarea unei hărți cu locurile de cuibărit a păsărilor, elaborarea unui dicționar româno-turc-german-englez cu noțiuni specifice domeniului, redactarea unei reviste de specialitate în limba engleză, crearea unei broșuri despre bunele maniere în natură, realizarea și interpretarea unei piese de teatru referitoare la păsări și crearea unor piese literare și muzicale referitoare la domeniul păsărilor.


Grupul țintă al proiectului transdisciplinar îl reprezintă elevii clasei a IX-a de la Liceul Teoretic German „Johann Ettinger ”, respectiv elevi de la școala parteneră din Turcia.

În cadrul proiectului există două mobilități importante, prima fiind în primăvara anului 2014 când un grup de 22 elevi și 6 profesori se vor deplasa în Turcia pe o perioadă de 10 zile pentru a derula activitățile specifice. Cea de-a doua mobilitate va avea loc în luna martie 2015, când partenerii din Turcia vor vizita liceul și județul Satu Mare unde vor desfășura o serie de activități.

Bugetul alocat proiectului este de 24.000 euro.

Coordonatorul proiectului este profesoară Graur Maria, iar din echipa de proiect fac parte: director Reiz Maria, director adjunct Elek Robert, profesorii Gyongyosi Iolanda, Kassai Boglarka, Kuki Zsolt, Pișcoran Virginia și Nemeth Maria.

În aceste zile, în cadrul proiectului, s-a desfășurat o primă activitate care a constat în prezentarea și promovarea proiectului la nivelul elevilor și profesorilor școlii. De asemenea, pe pagina de wikispace a școlii s-a creat o pagină unde se vor putea urmări activitățile proiectului (www.lets-watch-the-birds.wikispaces.com).

Următoarea activitate din proiect este organizarea unui concurs pentru alcătuirea logoului proiectului.

1140 vizite
Distribuie pe