Locale Altele
Joi, 11 August 2022
Joi, 11 Aug 2022
Sătmăreni la Academia Școlilor din Europa Centrală
Liceul Teoretic German „Johann Ettinger”   - Marti, 8 Octombrie 2013

Trei profesori şi trei elevi din judeţul Satu Mare au fost prezenţi, în perioada 30 septembrie – 4 octombrie,  la conferinţa de deschidere a sesiunii de proiecte Academia Şcolilor din Europa Centrală din Bucureşti.

 

Academia Școlilor din Europa Centrală ACES este una dintre cele mai importante rețele de școli internaționale având 15 țări partenere, atât state membre, cât și non membre UE. 

 

ACES organizează anual un concurs de proiecte de educație alternativă cu scopul stimulării dialogului intercultural şi al cooperării dintre tineri. Dintre cele 22 şcoli din România câştigătoare de proiecte ACES, trei sunt din judeţul Satu Mare.

 

La Conferinţa de deschidere a sesiunii de proiecte ACES 2103, organizată la Bucureşti, judeţul nostru a fost reprezentat de câte un profesor şi un elev din şcolile ale căror proiecte au fost selectate: Colegiul Naţional „Kolcsey Ferenc” Annamaria Polacsek – profesor, Balazs Pataki – elev , Colegiul Tehnic „Elisa Zamfirescu” Olivia Pop – profesor, Csilla Torok – elev , Liceul Teoretic German „Johann Ettinger” Aida Anderco – profesor, Benjamin Groza – elev .

 

La evenimentul de deschidere a ACES participanţii s-au întâlnit cu partenerii lor de proiect din Europa Centrală şi de Sud-Est şi au avut ocazia să cunoască stiluri alternative de predare şi învăţare, precum şi noi instrumente și metode de lucru, care să îi ajute să îşi pună în aplicare proiectele. 

 

La deschiderea oficială au participat Liliana Preoteasa, Director General, Direcţia Educaţie şi Învăţare pe tot Parcursul Vieţii din cadrul Ministerului Educaţiei şi Ani Matei, Secretar General al Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO. Acestea i-au întâmpinat pe elevi şi profesori şi i-au felicitat pentru ideile inspirate cu care s-au înscris în concurs.

1277 vizite
Distribuie pe