Locale Altele
Luni, 25 Octombrie 2021
Luni, 25 Oct 2021
Jandarmeria pe înţelesul tuturor la Şcoala Vasile Lucaciu
Jandarmeria Satu Mare  - Miercuri, 27 Noiembrie 2013

Jandarmii sătmăreni au desfăşurat, marţi, activităţi preventiv informative în cadrul campaniei „Jandarmeria pe înţelesul tuturor”! la Şcoala Dr. Vasile Lucaciu.

Jandarmii au prezentat copiilor de clasa a V-a şi a VI-a, misiunile pe care Jandarmeria le îndeplineşte pentru siguranţa şi în folosul cetăţenilor.

Un subiect amplu prezentat de jandarmi a fost acela al violenţei în rândul elevilor.

Elevii au fost sensibilizaţi cu privire la formele violenţei, cauzele generatoare ale acesteia şi efectele pe termen scurt, mediu şi lung ale violenţei asupra personalităţii copilului.

Jandarmii au dorit să le reamintească elevilor normele de conduită pe timpul cât sunt la şcoală cât şi în timpul lor liber, acasă sau pe stradă.

După prezentarea aspectelor teoretice, oamenii legii au urmărit atragerea audienţei spre dialog şi expunerea propriei păreri cu privire la violenţă şi la modul în care trebuie să acţioneze în caz de violenţă.

Copiii au fost provocaţi să identifice acte şi forme de violenţă în jurul lor, acasă, la şcoală, pe drumul spre şcoală, în cercurile de prieteni, pe net sau la televizor.

Elevilor le-au fost prezentate diferite aspecte referitoare la modul în care trebuie să stea departe de fenomenul violenţei, iar dacă sunt martori sau chiar sunt implicaţi în violenţă, cum trebuie să acţioneze imediat.

Elevii au primit materiale informative din partea jandarmilor, au vizionat filmuleţe de prezentare a misiunilor Jandarmeriei.

773 vizite
Distribuie pe