Locale Altele
Luni, 25 Ianuarie 2021
Luni, 25 Ian 2021
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Noi acţiuni în cadrul proiectului „Tineri la volan”
Poliția Satu Mare  - Vineri, 29 Noiembrie 2013

Acţiunile preconizate în vederea reducerii accidentelor rutiere produse de tinerii şoferi continuă la Satu Mare. Astfel, joi 28 noiembrie, elevii Şcolii de Şoferi Autoreflex, au beneficiat de informaţii utile vizând conduita preventivă în trafic, informaţii venite din partea reprezentantei Poliţiei, inspector Hrihorişan Felicia, ofiţer sociolog în cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi din partea reprezentantei Centrului de Evaluare, Prevenire şi Consiliere Antidrog, inspector Beatrix Puşa Câmpan.

           


Cu acest prilej participanţii la întâlnire, în majoritate elevi foarte tineri, aflaţi în targetul de vârstă al proiectului 18-25 ani au aflat date privind accidentele rutiere grave, cu accent pe evenimentele rutiere produse de tinerii şoferi, precum şi cauzele şi consecinţele acestora.

 

Consumul de alcool, droguri, cafea şi tutun şi influenţele acestor substanţe asupra conducătorului auto, a fost o altă temă care a stârnit interesul celor prezenţi. Astfel, elevii au aflat că fumatul în timp ce conduc autovehicule deşi nu este ilegal, nu este recomandat.

 

Ţigara ne ţine o mână ocupată, ochi iritaţi datorită fumului,  dar mai mult decât atât, fumatul înseamnă un aport de dioxid de carbon în sânge şi, implicit o scădere a oxigenului care va ajunge la creier, conducând la o scădere a capacităţii de concentrare.

 

 


Cafeaua nu reprezintă o soluţie pentru cei ce conduc într-o stare de oboseală accentuată, numai odihna putând rezolva această stare. Cei ce se bazează pe consumul de cafea pentru a funcţiona cât mai mult timp au aflat că, în urma consumului de cafea există o senzaţie subiectivă de revigorare, senzaţie care nu durează decât 10-15 minute, şi care consumă practic rezervele de energie ale organismului necesare pentru situaţiile limită, după care oboseala este resimţită şi mai acut, apărând chiar riscul de a adormi la volan.

 

În perioada următoare acţiuni similare vor fi derulate şi la alte şcoli de şoferi din Satu Mare.
757 vizite
Distribuie pe