Locale Altele
Sambata, 8 August 2020
Sam, 8 Aug 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Sală multimedia inaugurată la Centrul Judeţean de Excelenţă
Florin Răchitan  - Miercuri, 15 Ianuarie 2014

În corpul B al clădirii Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” din Satu Mare a avut loc miercuri inaugurarea oficială a sălii multimedia pusă la dispoziţia Centrului Judeţean de Excelenţă, în urma unei investiţii de 75.000 de lei asigurată de membrii Clubului Rotary şi Primăria Satu Mare.

Centrul Judetean de Excelenta Satu Mare s-a infiintat la solicitarea Inspectoratului Scolar Judeţean incepand cu anul scolar 2012 – 2013.

Acesta este un fel de pepinieră a celor mai performanţi elevi din judeţ,  avand ca preocupare descoperirea, dezvoltarea si promovarea abilitatilor si a potentialului elevilor satmareni prin intermediul unei educatii individualizate si a mentoratului, intr-un mediu de formare armonioasa, echilibrata, sub indrumarea unui corp profesoral cu vocatie.

Peste 200 de elevi au fost selectaţi deja în cele 13 grupe funcţionale din cadrul Centrului de Excelenţă, dintre ei provenind grosul participanţilor la fazele naţionale ale olimpiadelor la diverse materii.

De azi, datorită fondurilor adunate la balul anual al Clubului Rotary, completate de Primăria Satu Mare şi de nu mai puţin de 31 parteneri şi sponsori, aceşti elevi au la dispoziţie o sală multimedia ultramodernă dotată cu 20 de calculatoare, mobilier specific şi doua table interactive multitouch cu videoproiector.

De-altfel, după inaugurarea oficială şi discursurile aferente rostite de preşedintele şi secretarul Clubului Rotary, Szatmari Lajos, respectiv Sorina Tulan, precum şi de primarul Dorel Coica şi viceprimăriţa Marcela Papici, ea însăşi o reprezentantă de bază a Clubului Rotary, elevii Centrului de Excelenţă au prezentat oaspeţilor demonstraţii atractive pe aparatura recent pusă în funcţiune. 

1475 vizite
Distribuie pe