Locale Altele
Luni, 26 Iulie 2021
Luni, 26 Iul 2021
Iepurașii și Năzdrăvanii de la Grădinița 7 descoperă biblioteca
Biblioteca Judeţeană Satu Mare  - Duminica, 16 Februarie 2014

Secția de împrumut pentru copii a primit vineri vizita preșcolarilor din grupa mare A - Iepurașii și grupa mare B - Năzdrăvanii de la Grădinița nr. 7 din Satu Mare, însoțiți de  educatoarele Orha Niculina și Vălean Gabriela.

Copiii au fost întâmpinați de Lacrima Camelia Istrăuan - directorul Bibliotecii Județene Satu Mare și bibliotecarii Mihaela Ungureanu, Raluca Constantinescu și Paula Horotan.

Scopul vizitei a fost acela de a-i introduce pe copii în lumea fascinantă a cărților și a bibliotecii publice și de a le transmite, încă de la această vârstă, respectul și grija pentru carte și pentru comorile ascunse între coperțile ei.

„Descopăr cu plăcere faptul că în cadrul Secției pentru copii se desfășoară foarte multe astfel de evenimente și că dascălii, alături de bibliotecari, au ca preocupare majoră educația copiilor prin carte și lectură. Niciodată nu este prea devreme să treci pragul unei biblioteci, iar pentru a întări această convingere stau mărturie publicațiile pe care le deține secția destinată copiilor, foarte multe dintre acestea fiind orientate către publicul de vârstă preșcolară” - a declarat  Lacrima Camelia Istrăuan, directorul Bibliotecii Județene Satu Mare.

Dacă până acum preșcolarii s-au declarat cuceriți de personaje precum Albă ca Zăpada, Bambi, Zâna Clopoțel, Tom și Jerry, Motanul Încălțat și Spiderman, în timpul vizitei la bibliotecă au făcut cunoștință și cu alte personaje îndrăgite: Pânzel, Rățușca cea urâtă, Mica Sirenă, Garfield, Nuța Albinuța, Ciuș Măgăruș, Kami Cămila și alții.

Cei mici au răsfoit cu încântare enciclopediile ilustrate, cărțile cu animale, publicațiile 3D, revistele pentru copii, CD-urile cu povești și cântece și au promis că vor deveni membri înregistrați la bibliotecă.  

967 vizite
Distribuie pe