Locale Altele
Marti, 21 Mai 2024
Marti, 21 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Tineri din șapte țări europene vor fi prezenți la Satu Mare
Tineretul Maghiar din Satu Mare  - Joi, 3 Aprilie 2014

La nici măcar un an diferență, o altă organizație-membră a Consiliului de Tineret din Județul Satu Mare a câștigat dreptul de a chema la Satu Mare tineri între 16 și 30 ani, originari din șapte țări europene, care vor învăța în cadrul Programului Youth in Action, prin metode non-formale, cum să transforme grupările sociale în organizații civile sau de tineret.

De asemenea, vor învăța cum să fie membri activi ai comunității locale, ai organizațiilor de tineret sau chiar și ai Uniunii Europene. Și, dacă tot e vorba de tineret, participanții vor afla, pe parcursul acestui training de o săptămână, ce fel de sprijin acordă diferitele țări pentru munca lor în dezvoltare comunitară. Poate vor afla și ce fel de triunghi partenerial există – dacă acesta există – între autoritățile locale, cetățenii și organizațiile de tineret.

Scopul principal ar fi totuși să găsim acei tineri care pot deveni membri activi și motivați ai organizațiilor locale, precum și ai comunității lor, care își cunosc atât drepturile, cât și obligațiile, la nivel local și european, deopotrivă.

O curiozitate a proiectului este că unul dintre lituanieni a și anunțat deja intenția sa de a mai veni o dată la Satu Mare șI asta datorită atmosferei orașului care l-a încântat foarte mult.

Cei trei delegați ai organizațiilor din Italia, Turcia, Suedia, Ungaria, Croația și Slovacia vor fi prezenți în orașul nostru între 20 și 27 aprilie. Cu scopul unei cunoașteri cât mai cuprinzătoare, grupul va fi rupt în trei unități, câte una deplasându-se la Baia Mare, Zalău, respectiv Oradea unde vor vizita autoritățile județene, precum și alte instituții care sprijină munca tinerilor.

Gazda proiectului de anul trecut a fost Uniunea Studenților Maghiari din Satu Mare, pe când anul acesta va fi Inițiativa Tineretului Maghiar care a câștigat aproape 15 mii de euro în cadrul Programului YiA pentru acest training.

Este adevărat că YiA a fost înglobat de Erasmus+, dar tinerii sătmăreni maghiari se vor strădui la fel de mult ca până acum să realizeze seminarii, schimburi de experiență și parteneriate strategice prin care nu numai ei vor dobândi noi cunoștințe, ci vor pune municipiul și județul Satu Mare pe harta europeană.

1170 vizite
Distribuie pe