Locale Altele
Marti, 26 Ianuarie 2021
Marti, 26 Ian 2021
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Educaţia rutieră – o temă preferată de elevi la Şcoala Altfel
Poliția Satu Mare  - Miercuri, 9 Aprilie 2014

Educaţia rutieră a copiilor rămâne o problemă de interes pentru poliţişti, informaţiile primite de elevi de la aceştia venind în completarea cunoştinţelor pe care copiii le-au dobândit în familie sau în grădiniţa. Această a fost şi tema zilei de 9 aprilie, când în cadrul săptămânii Şcoala Altfel, poliţiştii au răspuns invitaţiei de a participa la întâlniri cu cei mai mici elevi.

Astfel, la Şcoala Gimnazială Grigore Moisil, elevii clasei pregătitoare A, coordonaţi de doamna învăţătoare Bilanici Monica, au fost provocaţi să identifice comportamente corecte vs. greşite ale unor copii în trafic, prezentate în imagini de inspector Hrihorişan Felicia, ofiţer sociolog în cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi subcomisar Lodină Violin din cadrul Serviciului de Ordine Publică.

În cadrul aceleiaşi activităţi, copiii au urmărit un film educativ din care au putut învăţa care sunt consecinţele accidentelor rutiere, evenimente rezultate în cazul nepurtării centurii de siguranţă, a traversării neregulamentare, precum şi în alte situaţii în care copiii pot deveni victime ale propriilor greşeli.

O activitate similară s-a desfăşurat şi cu elevii din clasa a II-a B a Şcolii Gimnaziale Grigore Moisil, învăţătoare Sabou Eva, la care a participat şi poliţistul de proximitate responsabil de această şcoală, agent şef principal Virag Tiberiu, precum şi reprezentanţi ai Poliţiei Rutiere.

Şi la Şcoala Gimnazială Avram Iancu, elevii clasei a I-a A, sub îndrumarea doamnei învăţătoare Goje Carmen, i-au aşteptat cu mari emoţii pe poliţişti la prima întâlnire avută cu ei pe această temă.

Copiii au fost deschişi discuţiilor cu poliţiştii prezenţi, cărora le-au împărtăşit atât impresiile, cât şi experienţele proprii în calitate de participanţi la trafic, dovedindu-se buni observatori ai comportamentelor şoferilor şi bicicliştilor în traficul rutier.

Elevii au fost îndemnaţi să utilizeze scaunele speciale de maşină sau, cel puţin, să poarte centura de siguranţă atunci când sunt pasageri, dar şi să-şi aleagă cele mai sigure locuri pentru joacă.

2488 vizite
Distribuie pe