Locale Altele
Sambata, 28 Noiembrie 2020
Sam, 28 Nov 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
APM Satu Mare și-a deschis porțile pentru elevi
APM Satu Mare  - Vineri, 11 Aprilie 2014

Educarea tinerei generații în spirit ecologic reprezintă pentru APM Satu Mare  o prioritate și o activitate continuă.


În acest context în cadrul Programului „Şcoala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”, care se desfăşoară în perioada 7-11 aprilie 2014, program dedicat activităţilor educative extracurriculare şi extraşcolare, APM Satu Mare a venit în spijinul instituţiilor de învăţământ privind desfăşurarea activităţilor extraşcolare cu caracter ecologic.


În perioada sus amintită, APM Satu Mare și-a deschis porțile pentru toate instituţiilor de învăţământ care și-au manifestat dorinţa de a desfăşura activităţi cu caracter ecologic, astfel:


Complexul de educaţie ecologică din Grădina Romei „Casa verde” a fost vizitat de aproximativ 530 de elevi, care s-au familiarizat cu oportunităţile oferite de această locație. Totodată specialiștii din cadrul Serviciului Monitorizare și Calitatea Factorilor de Mediu au susținut ore de educație ecologică cu tema: ”Zgomotul și impactul lui asupra sănătății”, ”Arii Protejate, specii de plante și animale protejate din județul Satu Mare”, ”Importanța colectării selective a deșeurilor”;

Laboratorul din cadrul APM Satu Mare a fost vizitat de 180 de elevi, care au fost informați privind importanţa protecţiei mediului precum şi modalităţile de monitorizare a calităţii factorilor de mediu: aer, apă sol ;

Grupurile de elevi care au desfășurat activități de educație ecologică sub îndrumarea specialiștilor APM Satu Mare: cons. Pop Monica, cons. Cosma Marian, cons. Komaromi Dana, cons. Kiss Rodica, cons. Mirișan Ramona, coordonator activități ecologice Adriana Culda, au fost de la următoarele instituții de învățământ: Grădinița Voinicelul, Grădinița nr. 6, Școlile Gimnaziale: Halmeu, ”Octavian Goga”, ”Nicolae Bălcescu”, ”Ion Creangă”, ”Grigore Moisil”, Colegiile: ”Ioan Slavici”, ”Mihai Eminescu”, ”D-na Stanca”, ”Gheorghe Dragoș” și Liceul Reformat.

749 vizite
Distribuie pe