Locale Altele
Joi, 23 Septembrie 2021
Joi, 23 Sept 2021
Concursul „Suntem mici, dar circulăm corect” și-a desemnat câștigătorii
Poliția Satu Mare  - Joi, 15 Mai 2014

Concursul de educaţie rutieră „Suntem mici, dar circulăm corect” adresat preşcolarilor a devenit deja o tradiţie în viaţa grădiniţelor din judeţ. Joi, 15 mai, s-au desfăşurat fazele zonale ale acestui concurs, în Satu Mare, Carei, Negreşti Oaş şi Tăşnad.

Cea mai mare participare s-a înregistrat şi de această dată, la Satu Mare, unde  11 echipaje formate din câte doi copii au reprezentat cu succes grădiniţele. Evenimentul a avut loc la Grădiniţa cu Program Prelungit Satu Mare, sub coordonarea directorului Anuca Cupşa,  cea care a iniţiat acest proiect în urmă cu 8 ani. 

Proiectul ce se desfăşoară în parteneriat cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare, reprezentat în acest an prin inspector Hrihorişan Felicia din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi inspector Cosma Camelia, purtător de cuvânt al instituţiei şi Inspectoratul Şcolar, reprezentat prin inspector pentru activităţi extracuriculare Crina Leş.

Copiii au avut de trecut două probe, o probă teoretică vizând demonstrarea cunoaşterii regulilor de circulaţie pietonală prin răspunsurile date la o serie de întrebări şi o proba practică, în care, fiecare echipaj a fost pus în situaţia de a comenta câte o imagine diferită proiectată pe un ecran şi de a identifica în aceasta comportamentele corecte precum şi cele greşite prezentate. Juriul a punctat atât cunoştinţele teoretice, cât şi adaptarea acestora într-un context concret posibil a fi întâlnit în trafic, precum şi capacitatea copiilor de a coopera în echipă.

Câştigătorii desemnaţi de membrii juriului au fost reprezentanţii GPP Mondiala, respectiv copiii Silaghi Raul şi Tudorache Raul, coordonaţi de educatoarele Seleş Andra şi Surger Laura. Pe locul secund s-au clasat, la egalitate, echipajul Grădiniţei Liceului Teoretic Ortodox Nicolae Steinhardt (copiii Iuţa Ionuţ şi Urda Ayan, educatoare Micle Maria) şi al Grădiniţei nr. 7 (copiii Ardelean Vlad şi Corodan Rareş, educatoare Sabău Mirela şi Văleanu Gabriela), iar pe locul 3 s-a clasat echipajul GPP 14 Mai, format din Dragoş Maria şi Bumbar Estera, coordonaţi de educatoarele Chermeş Ramona şi Pop Sanda.

Activitatea a fost interesantă şi utilă pentru toţi participanţii, toţi copiii având de câştigat nu doar experienţă competiţională, ci şi o serie de informaţii noi, care le vor fi utile în calitatea lor de mici participanţi la traficul rutier.

Următoarea fază a concursului va fi cea judeţeană ce va avea loc în data de 21 mai 2014, la GPP 14 mai, cu participarea ocupanţilor primelor 3 locuri la fazle zonale desfăşurate astăzi.

 

 

 

1356 vizite
Distribuie pe