Locale Altele
Joi, 23 Septembrie 2021
Joi, 23 Sept 2021
Concursul „Suntem mici, dar circulăm corect!” şi-a desemnat câştigătorii
Poliția Satu Mare  - Miercuri, 21 Mai 2014
Competiţia dedicată preşcolarilor din grupele mari reprezintă cel mai important demers având ca tematică circulaţia rutieră din judeţ.


â

Miercuri, 21 mai, la Grădiniţa 14 Mai din Satu Mare, a avut loc faza judeţeană a acestui prestigios concurs. Cele 11 echipaje, câştigătoare în fazele zonale ce au avut loc săptămâna trecută la Satu Mare, Carei, Tăşnad şi Negreşti Oaş, formate din câte doi copii, şi-au reprezentat cu cinste grădiniţele.


Copiii au parcurs două probe, una teoretică, în care au avut de răspuns la un chestionar cu tematică rutieră şi o probă practică în care au desenat cu creta pe table speciale amplasate în curtea grădiniţei organizatoare. Tema din acest an impusă pentru proba practică a fost extrem de generoasă, fiind însăşi denumirea concursului Suntem mici, dar circulăm corect!.

Juriul a fost format din reprezentanţi ai Poliţiei, inspector Hrihorişan Felicia din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, inspector Cosma Camelia, purtător de cuvânt al instituţiei şi reprezentanţi ai Inspectoratului şcolar Judeţean, inspector Crina Leş, a avut dificila misiune de a departaja între echipe foarte bine pregătite.

În urma unei competiţii ce a devenit de la an la an tot mai serioasă, au fost desemnaţi câştigătorii,  astfel: Locul 1: Echipa GPP nr. 1 Negreşti Oaş, copiii Gavra Flavia şi Moldovan Andra, educatoare Calai Maria şi Prodan Floriana;

Locul 2: Grădiniţa cu Program normal Trip Băi, comuna Bixad, reprezentată de copiii Grigoruţ Maria Luiza şi Lăţcan Maria Alexandra, coordonaţi de educatoarea Grigoruţ Sofia;

Locul 3: GPP nr. 7 Satu Mare, reprezentată de copiii Ardelean Vlad şi Corodan Rareş, sub îndrumarea educatoarelor Sabău Mirela şi Văleanu Gabriela.


Toţi participanţii au primit diplome şi premii din partea organizatorilor şi au fost felicitaţi pentru implicarea de care au dat dovadă atât cei mici, cât şi cadrele didactice care i-au pregătit pe copii pentru a fi participanţi responsabili la traficul rutier, adevărate exemple pentru cei de vârsta lor şi nu numai.

Premierea a fost urmată de o surpriză oferită tuturor de Caravana Anima, agent Lulu, oferind participanţilor o reprezentaţie a spectacolului Pieton pe strada copilăriei, spre bucuria tuturor celor prezenţi.

Concursul, aflat în acest an la a 8-a ediţie, este iniţiat şi organizat de doamna Cupşa Anuca, director al Grădiniţei 14 Mai din Satu Mare, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare şi Inspectoratul Şcolar Judeţean.

894 vizite
Distribuie pe