Locale Altele
Marti, 2 Martie 2021
Marti, 2 Mar 2021
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
A început școala şi pentru deținuții din penitenciar
Penitenciarul Satu Mare  - Luni, 15 Septembrie 2014

Luni, a avut loc deschiderea anului şcolar 2014-2015 pentru persoanele condamnate din Penitenciarul Satu Mare.

Festivitatea s-a deschis prin oficierea de către preotul unităţii a unei slujbe de Te Deum, după care persoanele condamnate au urmarit un film educativ.

La cursurile şcolare au fost înscrise 23 de persoane condamnate, respectiv nouă în învăţământul primar şi 13 în învăţământul gimnazial.

Procesul de învăţământ pentru clasele ciclului primar şi gimnazial se va derula sub coordonarea cadrelor didactice  de la Scoala Gimnaziala „Grigore Moisil” Satu Mare,  pe baza curriculei şcolare stabilite la nivel naţional de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării.

În conformitate cu dispoziţiile Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor privative de libertate, persoanele condamnate beneficiază de 30 de zile considerate ca executate din pedeapsă în cazul participării acestora la cursurile de şcolarizare pentru formele de învăţământ general obligatoriu, zile care se acordă numai în cazul absolvirii anului şcolar.

Frecventarea cursurilor primare, gimnaziale şi liceale ajută la creşterea şanselor de reintegrare socială a persoanelor condamnate după punerea în libertate, prin îmbunătăţirea nivelului de pregătire şcolară.

802 vizite
Distribuie pe