Locale Altele
Luni, 25 Mai 2020
Luni, 25 Mai 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Elevi de la două licee s-au întâlnit cu tinerii deținuți
Poliția Satu Mare  - Marti, 30 Septembrie 2014

Cea de-a IX-a ediție a campaniei „Săptămânii Prevenirii Criminalităţii”, eveniment naţional ce aduce în atenţia publicului în fiecare zi o nouă temă a debutat luni.

În prima zi a acestei campanii, poliţiştii au organizat în parteneriat cu Penitenciarul Satu Mare şi Serviciul de Probaţiune două întâlniri între elevi şi tineri deţinuţi. La aceste activităţi au participat aproximativ 50 de elevi şi patru cadre didactice.

De această dată la întâlnirile programate au participat doi bărbaţi aflaţi în detenţie pentru infracţiuni de criminalitate informatică, subiect care a stârnit interesul elevilor participanţi, veniţi de la Liceul de Artă Aurel Popp, respectiv Colegiul Tehnic de Construcţii şi Telecomunicaţii Ion I.C. Brătianu. Elevii au aflat de la specialiştii din cadrul Poliţiei, Penitenciarului şi ai serviciului de Probaţiune despre factorii ce conduc la delincvenţă şi infracţionalitate, dar şi despre răspunderea penală şi consecinţele concrete pe care le pot avea aceste fapte.

Experienţa personală a celor doi tineri deţinuţi a fost, însă, momentul care i-a sensibilizat cel mai mult pe elevii prezenţi, cu atât mai mult cu cât cei doi proveneau din familii model, care le-au oferit o bună educaţie. Totuşi, dorinţa de a câştiga mulţi bani cu uşurinţă, s-a dovedit a fi motivul pentru care tinerii în cauză şi-au pus inteligenţa în slujba răului, ajungând în acest fel să-şi piardă libertatea.

O scurtă vizită în Penitenciar a completat tabloul zilei, elevii Liceului de Artă fiind, totodată, invitaţi de organizatori să-şi transpună emoţiile în lucrări artistice, lucrări  ce vor face obiectul unei expoziţii publice, în acest fel mesajul putând fi transmis mai departe.

 

683 vizite
Distribuie pe