Locale Altele
Vineri, 19 Aprilie 2024
Vin, 19 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Atelier de tâmplărie din fonduri europene la Liceul "Ioniţă G. Andron"
Primăria Negrești-Oaș  - Miercuri, 11 Februarie 2015

Liceul tehnologic Ioniță G. Andron din Negrești Oaș va avea un atelier de tâmplărie modern, unde elevii vor putea să-și dezvolte abilitățile practice în domeniu, pe baza teoriei pe care o învață la școală.

Atelierul va fi construit din fonduri europene, în cadrul un proiect derulat de Primăria orașului Negrești-Oaș și Liceul tehnologic Ioniță G. Andron, pentru care s-a obținut finanțare nerambursabilă prin Programul Operațional Regional.

Valoarea totală a proiectului este de 944.341,46 lei, din care valoarea totală eligibilă este de 688.580,31 lei (finanțare nerambursabilă și contribuția beneficiarului). 

Primarul Aurelia Fedorca a declarat că atragerea tinerilor spre meserii este o necesitate, având în vedere că piața muncii cere tineri calificați, însă în școală se învață doar teorie.

”Prin acest atelier venim în întâmpinarea tinerilor care vor să învețe meserii practice și care vor avea astfel posibilitatea să profeseze cu succes imediat după finalizarea studiilor”, a precizat Aurelia Fedorca.

Atelierul va fi finalizat în termen de 12 luni, urmând ca de anul viitor elevii să poată să deruleze aici activități practice. Prin acest proiect se dorește creșterea cu un procent de 50% a tinerilor care vor să urmeze învățământul profesional. 

2680 vizite
Distribuie pe