Locale Altele
Luni, 25 Ianuarie 2021
Luni, 25 Ian 2021
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Elevi de la Liceul German au vizitat Lituania în cadrul Erasmus +
Liceul Teoretic German “Johann Ettinger”  - Miercuri, 4 Martie 2015

La Liceul Teoretic German “Johann Ettinger” se organizează proiectul Erasmus + “International Hi 5 Career Portofolio”, care se desfasoară de-a lungul a doi ani, 2014-2016, si la activitatile caruia participa elevi si profesori din 6 tari: Turcia, Lituania, Polonia, Romania, Grecia si Italia.

Obiectivul principal al acestui proiect este consilierea si orientarea in cariera a elevilor de liceu din cadrul scolilor partenere in proiect, precum si instruirea profesorilor din aceste scolii pentru a putea deveni consilieri eficienti in orientarea profesionala a elevilor.

In acest sens elevii de liceu sunt cuprinsi in proiect si vor intocmi de-a lungul celor  doi ani de proiect un portofoliu personal de orientare profesionala.

Sarcinile proiectului se va concentra pe aprofundarea conștiinței de sine a tinerilor (descoperirea talente, aptitudini profesionale, factorii demotivanti, reflecții cu privire la dezvoltarea de sine) și asigurarea cu cunoștințele teoretice și practice relevante în contextul de planificare  si dezvoltare a carierei.

Sarcina profesorilor în acest proiect nu va fi doar de a dezvolta formatul portofoliului (forma, conținutul și evaluarea respectând în același timp individualitatea fiecărui elev), dar de asemenea, să creeze workshop-uri interesante și  practice. Profesorii vor participa, de asemenea, la discuții și ateliere de lucru cu privire la necesitatea de a face modificări in abordarea muncii cu tinerii, rezultand de aici nevoia de formare continuă a acestora pe problematica proiectului. Unul dintre obiectivele principale ale proiectului vor fi, de asemenea, să dezvolte competențe legate de antreprenoriatul social / economic și utilizarea tehnologiilor moderne de comunicare.

Prima etapa din cadrul proiectului a avut loc in ianuarie 2015 si a constat intr-o intalnire pregatitoare in Polonia la Oborniki Slaskie, unde s-au adunat profesori din tarile participante pentru a discuta programul mobilitatilor, precum si pregatirea pieselor de portofoliu necesare pentru indeplinirea obiectivelor propiectului. La aceasta intalnire au participat cate patru profesori din fiecare tara partenera.

Cea de-a doua intalnire in cadrul proiectului a avut loc saptamana trecuta, la sfarsitul lunii februarie, cand un grup de cadre didactice si elevi a participat la activitatile proiectului ce s-au desfasurat in orasul Kaisiadorys, Lituania. Elevii participanti la intalnirea de proiect au fost: Corodan Alexandra, Gliga Petra, Bumbar Lorena, Simon Jessica si Blaga Vanessa. Elevii au fost pregati si insotiti de profesorii: Moise Rodica, Reiz Maria si Graur Maria.

Elevii si cadrele didactice din tarile participante au pregatit prezentari despre tara lor si despre oportunitatile de angajare a tinerilor din regiune si au participat la activitatile pregatite de tara gazda, workshop-uri, intalniri cu consileri in domeniul orientarii in cariera. Metodele educatiei nonformale au fost prezente in activitatea elevilor prin organizarea de city games si happening.

Organizatorii au mai pregatit si excursii in capitala Lituaniei, Vilnius, in orasul Kaunas, expozitii, elevii participand cu placere si entuziasm la activitatile proiectului. Elevii din scolile partenere au pregatit si momente artistice cu dansuri din cultura proprie. Limba de comunicare a fost limba engleza,  dar au invatat si cuvinte si expresii in limbile tarilor participante, atunci cand au participat la prezentarile tarilor din proiect  Elevii au fost gazduiti in familii, avand posibilitatea sa cunoasca nemijlocit realitatile, obiceiurile si traditiile culturii lituaniene

Urmatoarea intalnire de proiect  se va desfasura in Turcia in luna aprilie 2015. Alte informatii se gasesc pe pagina proiectului  http://ltgje-erasmus-hi5.wikispaces.com/

949 vizite
Distribuie pe