Locale Altele
Vineri, 19 Aprilie 2024
Vin, 19 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Un grup de 24 de elevi turci au fost în vizită la Satu Mare
Liceul Teoretic German „Johann Ettinger” Satu Mare  - Vineri, 3 Aprilie 2015

În perioada 22.03-02.04. 2015 la Liceul Teoretic German „Johann Ettinger” a avut loc întâlnirea din cadrul proiectului Comenius bilateral “Let’s watch the birds” .

Cu această ocazie un grup de 24 elevi  împreună cu opt profesori de la şcoala parteneră Esra Karakaya Anadolu Lisesi din Didim, Turcia, s-a aflat în vizită la Satu Mare.

Elevii au fost cazaţi la familiile colegilor lor din Satu Mare, colegi care acum un an au fost la rândul lor în Didim, cu ocazia primei întâlniri de proiect.  Pentru întâlnirea din acest an, elevii au pregătit – prezentările despre protecţia mediului înconjurător,  semnificaţia simbolului –pasăre- în literaturile naţionale, instrumente muzicale care imită vocea păsărilor, jocuri educative,  au scris şi învăţat să înterpreteze o piesă de teatru despre păsări, au înregistrat cuvinte în limba română, germană, engleză, turcă pentru  audio – dicţionarul proiectului.

Una din activităţile proiectului a avut ca scop prezentarea oraşului Satu Mare, respectiv obiectivele istorice, culturale ale acestuia.  Oaspeţii au rămas  plăcut surprinşi de multiculturalismul şi multilingvismul specific regiunii noastre prezentate în cadrul spectacolului organizat cu ocazia zilei tradiţionale, dar şi de mâncărurile specifice preparate de părinţi. 

Alte obiective vizitate  au fost Muzeul în aer liber din Negreşti, atelierul de olărit,  Castelul din Carei, Salina din Turda dar şi lacul de la Călineşti, respectiv  Moftin unde au fost observate păsările care trăiesc  în aceste regiuni. 

Atât elevii, cât şi profesorii au participat la orele de curs la diferite discipline făcând astfel cunoştinţă cu sistemul de învăţământ din România.

De asemenea, întreaga echipă de proiect a participat în 28 martie la Ziua păsărilor, organizată de Asociaţia ornitologică, în Grădina Romei.

La final elevii turci au susţinut un examen de limba română obţinând un certificat  de nivel A1.

Din echipa de proiect a Liceului German au făcut parte elevii claselor a X-a şi a XI-a coordonaţi de profesorii  Reiz Maria, Elek Robert, Gyongyosi Iolanda, Pişcoran Virginia, Nemeth Maria, Kassai Boglarka, Kuki Zsolt, Graur Maria.

 

2280 vizite
Distribuie pe