Locale Altele
Duminica, 3 Decembrie 2023
Dum, 3 Dec 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Grădinița de copii-evoluție instituțională și inovație didactică
Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare  - Luni, 6 Aprilie 2015

Asociația Părinți pentru Copii din Satu Mare în parteneriat cu: Inspectoratul Școlar al Județului Satu Mare ,Casa Corpului Didactic Satu Mare, Muzeul Județean de Istorie Satu Mare,  Asociatia Muzeul Jucariilor Bucuresti, Societatea Educatoarelor Novatoare Sătmarene SENS, organizeaza in 7 aprilie simpozionul international „Gradinița de copii - evoluție instituționala și inovație didactică”. 

Evenimentul are loc în cadrul proiectului de Cooperare Transfrontalieră ENPI Ungaria-Slovacia-România-Ucraina„Traditia invatarii prin joc”, proiect ce urmăreşte promovarea  cooperarii transfrontaliere în scopul de a dezvolta sistemul de învățământ  in România și Ucraina pe baza unei identități culturale și tradiționale comune .

Ne propunem in cadrul simpozionului o explorare comparativa a  istoriei locale a gradinitelor din zona transfrontaliera de Nord Vest din Romania si Ucraina, incepand cu anii 1800 . Urmarind schimbarile care au avut loc in plan institutional, curricular si al tehnologiei didactice putem sa intelegem mai bine tipurile de imperative sociale si politice ce modeleaza invatamantul prescolar.

Investigatiile referitoare la evoluţia sistemului educaţional  vor constitui surse de informare si inspiratie pentru  educatoare  in  găsirea de soluţii care sa combine in procesul didactic tehnici didactice consacrate cu unele inovative.

Evenimentul va debuta  la ora 10.00 la Muzeul Judetean de Istorie Satu Mare cu vernisajul expozitiei  de jucarii , secolele XIX si XX ” Comorile copilariei”. Vor fi expuse aproximativ 1000 de jucarii, majoritatea din colectia asociatiei Muzeul Jucariilor Bucuresti. O parte a expozitiei cuprinde   jucarii colectionate de eduactoare din Romania si Ucraina   utilizate preponderent in procesul didactic din gradinita.

 Expozitia se adreseaza deopotriva  specialistilor in educatie, copiilor si adultilor. Cu totii vor putea descoperi  exponate rare produse de industria romaneasca de jucarii  sau de fabrici reprezentative de pe mapamond, vor putea observa si analiza modul de evolutie in timp a jucariei.

In legatura cu expozitaia de jucarii au fost lansate doua concursuri  de creativitate;

Concursul de creatie de jucarii „Orice copil e un Gepetto”, destinat prescolarilor si elevilor din ciclul primar.

Concursul de creatie literara „ Cea mai frumoasa jucarie este jucaria care inspira o poveste”,  destinat elevilor de clasa a III a si a IVa.

Începand cu ora 11.30 la Sala Multimedia  a ISJ va avea loc sesiunea de referate si comunicari„Gradinita de copii-evolutie institutionala si inovatie didactica”

Pentru mai multe informații vă rugăm să luaţi legătura cu Leontina Ghit – manager proiect, tel:0747033147 , mail: leontina_ghit@yahoo.com

1833 vizite
Distribuie pe