Locale Altele
Marti, 20 Octombrie 2020
Marti, 20 Oct 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Concurs ecologic „Molnar Zoltan” la Școala Gimnazială Berveni
APM Satu Mare  - Luni, 27 Aprilie 2015

Cu ocazia Zilei Mondiale a Pământului, vineri, la Școala Gimnazială Berveni a avut loc concursul ecologic „Molnar Zoltan”.

La deschiderea concursului au participat directoarea APM Elisabeta Bekessy și consilierii Ioan Man și Dănuț Herțea, Szasz Piroska, inspector general adjunct și inspector Miclaus Judith din partea Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare.

Concursul s-a materializat prin întreceri cu accent pe colectarea selectivă, conservarea biodiversității cu accent pe importanța protejării păsărilor și efectele schimbărilor climatice.

În urma concursului s-au obținut următoarele rezultate: la clasele I-IV – locul I – Școala Gimnazială Berveni, locul II – Școala Gimnazială „Feny Istvan” Căpleni și Școala Gimnazială Foieni și locul III – Școala Gimnazială Ciumești.

La clasele V-VIII – locul I – Școala Gimnazială Ciumești, locul II – Școala Gimnazială Cămin și locul III- Școala Gimnazială „Feny Istvan” Căpleni.

După aceste eveniment a avut loc o dezbatere pe tema reabilitării parțiale a Mlaștinii Ecedea cu participarea conducerii administrative locale, în persoala primarului Kiss Zoltan și a consilierilor APM.

În urma discuțiilor primarul și-a manifestat dorința de a elabora un proiect în vederea finanțării reabilitării unei zone din fosta Mlaștină Ecedea. S-a stabiliti calendarul întâlnirilor echipei de proiect pentru a stabilir obiectivele generale și specifice ale proiectului.

În cadrul proiectului se va urmări și relansarea unor meserii tradiționale cu specific local în vederea asigurării unor locuri de muncă pentru tinerii din localitate.

869 vizite
Distribuie pe