Locale Altele
Joi, 23 Septembrie 2021
Joi, 23 Sept 2021
GPP nr. 11 a câștigat concursul „Suntem mici, dar circulăm corect!”
Poliția Satu Mare  - Vineri, 22 Mai 2015

Concursul de educaţie rutieră „Suntem mici, dar circulăm corect!” destinat  preşcolarilor a luat startul.

Astfel, joi, 21 mai 2015,  au avut loc fazele locale ale concursului, desfăşurate în Satu Mare, Carei, Negreşti Oaş şi Tăşnad.

Grădiniţele din municipiul Satu Mare şi comunele arondate înscrise în concurs şi-au trimis reprezentanţii joi  la Grădiniţa cu Program Prelungit 14 Mai, grădiniţă care a iniţiat în urmă cu 9 ani acest eveniment, de atunci desfăşurându-l an de an, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare.

În acest an 14 echipaje formate din câte doi copii, şi-au reprezentat cu cinste grădiniţele, parcurgând cele două probe propuse de organizatori pentru această ediţie, o probă teoretică, tip chestionar, respectiv o probă practică constând într-un desen tematic, subiectul fiind “La plimbare cu bicicleta”.

Juriul format din reprezentantele Poliţiei, inspector principal Hrihorişan Felicia-ofiţer sociolog în cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi inspector Cosma Camelia- ofiţer de relaţii publice, cărora li s-a alăturat Puşa Câmpan, specialist în prevenire în cadrul Centrului de Evaluare, Prevenire şi Consiliere Antidrog Satu Mare, a avut dificila misiune de a departaja echipaje foarte bine pregătite de educatoare, care dovedesc de la un an la altul că acordă un interes tot mai mare siguranței rutiere a celor mai mici participanţi la traficul rutier.

Pentru faza judeţeană a concursului, ce va avea loc în data de 28 mai, s-au calificat ocupanţii primelor 3 locuri de la toate concursurile locale. Competiţia desfăşurată la Satu Mare fiind deosebit de strânsă, s-a finalizat prin trimiterea în etapa următoare a 6 echipe premiante, câte 2 pe fiecare loc, după cum urmează:

Locul 1- Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 11, echipaj format din copiii Cristian Vădan şi Cristian Paşca, coordonaţi de doamna educatoare Ancuţa Ciora;

Locul 1- GPP Voinicelul, copiii Amalia Andreica şi Sofia Ciolte, educatoare Sabău Florica;

Locul 2- GPP 14 Mai- copiii Larian Ştirbu şi Nerea Huja Ignat, educatoare Firuţa Pop şi Nicoleta Dragomir;

Locul 2- GPP nr. 9- copiii Ayan Nesteriuc şi Darius Halmi, educatoare Mihaela Silaghi şi Mărioara Pop;

Locul 3- GPP Draga Mea- copiii Ianis Hotca şi Emma Bocşa, educatoare Maria Belbe;

Locul 3- GPP Nicolae Steinhardt- copiii Ayan Urda şi Maya Napholtz, educatoare Maria Liliana Micle.

Menţiuni au obţinut şi celelalte echipe participante, reprezentând grădiniţele din Satu Mare : GPP 14 Mai (grupa A), GPP nr. 33, GPP nr. 7, GPP nr. 1, GPP nr. 11 dar şi grădiniţe din comunele arondate municipiului, respectiv: GPN Roşiori, GPN Beltiug şi GPN Bârsău de Sus.

Toţi copiii au primit diplome şi premii constând în veste reflectorizante şi baloane modelate în diverse forme, iar doamnele educatoare au primit reviste şi materiale informative care să le ajute în a putea oferi o educaţie cât mai ridicată copiilor pe care îi au în grijă. Pentru a-i convinge ca niciodată să nu accepte să fie pasageri în maşini conduse de şoferi care au consumat alcool, doamna Puşa Câmpan a întărit acest mesaj prin posibilitatea oferită tuturor celor prezenţi de a vedea lumea prin ochii celui care a băut, încercând să poarte ochelarii care simulează starea de ebrietate. Experienţa a fost utilă şi interesantă atât pentru cei mici, cât şi pentru cadrele didactice prezente la eveniment.

Concursul a fost posibil datorită iniţiatoarei acestuia, Anuca Cupşa, director al GPP 14 Mai, de coordonarea impecabilă a fazei locale desfăşurate la Satu Mare, ocupându-se această ediţie de doamna Florica Codrean, educatoare în cadrul aceleiaşi instituţii de învăţământ.

2160 vizite
Distribuie pe