Locale Altele
Vineri, 23 Februarie 2024
Vin, 23 Feb 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Pompierii au făcut demonstrații pentru copiii din Odoreu
ISU „Someș” Satu Mare  - Joi, 16 Iulie 2015

În după-amiaza zilei de miercuri, pompierii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare au răspuns solicitării preotului paroh al Parohiei Ortodoxe Române din localitatea Odoreu, organizatorul Taberei de vară „Sf.Prooroc Ilie” de a participa cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, la iniţierea copiilor prezenţi într-o pregătire de conduită preventivă în cazul producerii unor situaţii de urgenţă, prin acestea manifestându-și dorinţa de a introduce în educația tinerilor informații și activități de prevenire a incendiilor, dar și de reducere a riscului dezastrelor naturale.

Celor aproape 100 de preșcolari și elevi participanţi la aceste activități le-au fost prezentate metodele prin care să supraviețuiască unei situații de urgență, dar și cum să reacționeze rapid atunci când cineva se află în pericol. Au putut să admire autospeciala de intervenție, accesoriile din dotare şi să îmbrace costumele de protecție.

Momentul de atracție a fost când copiilor li s-a permis să folosească pistolul de înaltă presiune a autospecialei în vederea stingerii focarului unei machete de mici dimensiuni a unei căsuţe confecţionate din lemn.

Micuţii au fost în culmea fericirii, iar chiotele de bucurie s-au auzit și în afara instituției școlare din centrul Odoreului.

De la pompieri, copiii au învățat cum să se apere de foc şi de fum, au probat, casca de pompier, curiozitatea micuţilor neavând margini, salvatorii răspundeau cu multă răbdare întrebărilor adresate de tineri.              

Activitatea a fost apreciată şi de către coordonatorii taberei, ca fiind una dintre cele mai frumoase şi eficiente acţiuni educaţionale din cadrul programului aferent acelei zile şi o metodă eficientă prin care informaţia a ajuns în conştiinţa micuţilor învăţăcei.

1693 vizite
Distribuie pe