Locale Altele
Joi, 30 Martie 2023
Joi, 30 Mar 2023
Elevii de la „George Emil Palade” au aflat despre alcool și urmările lui
Poliția Satu Mare  - Luni, 26 Octombrie 2015

Campaniile desfăşurate de Inspectoratul de Poliţei Judeţean Satu Mare în luna octombrie  au ajuns şi la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară „George Emil Palade” din Satu Mare.

Astfel, luni, 26 octombrie 2015 peste 90 de elevi ai liceului au fost prezenţi la o dezbatere privind consumul de alcool şi consecinţele acestuia în plan fizic, medical, psihologic, social, dar şi din perspectiva comiterii de infracţiuni ori a victimizării ca urmare a acestuia.

Elevi din 4 clase au aflat despre cele mai importante probleme cu legea pe care le au cei care beau, de la infracţiuni cu violenţă, până la accidente rutiere grave.

Întâlnirile susţinute de inspector principal de poliţie Hrihorişan Felicia, ofiţer sociolog în cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, au avut ca scop atragerea atenţiei asupra posibilităţii de a comite infracţiuni la vârsta adolescenţei în contextul consumului de alcool, dar şi riscul crescut de a deveni victime ale unor infracţiuni cum sunt furtul, tâlhăria, violul dar şi a altor infracţiuni ce presupun  violenţe. A fost subliniat faptul că în legislaţia noastră toleranţa faţă de alcool în cazul conducătorilor auto este zero, aceştia fiind consideraţi un real pericol în trafic. Tot un pericol ridicat îl reprezintă, însă, şi pietonii sau bicicliştii aflaţi în stare de ebrietate.

Scopul campaniei Alcoolul şi urmările lui a fost atins şi de această dată, întrucât elevii au învăţat că anumite categorii de persoane nu ar trebui să consume alcool niciodată. Copiii, minorii, femeile însărcinate, şoferii, bicicliştii, dar şi bolnavii psihic, sunt doar câteva categorii care, în opinia specialiştilor, ar trebui să se menţină departe de alcool.

O altă temă abordată în cursul aceleiaşi zile a fost legată de criminalitatea informatică. În cadrul campaniei Cyber Crime, desfăşurată în luna octombrie 2015 în toată Uniunea Europeană, Liceul Tehnologic George Emil Palade a fost inclus în rândul unităţilor de învăţământ în care sunt organizate activităţi pe această temă. Despre cele mai frecvente infracţiuni în mediul virtual, dar şi cum se pot proteja elevii de infracţiuni şi abuzuri online au discutat cu reprezentanţi ai Poliţiei prezenţi în şcoală.

Activităţile din cadrul campaniei Cyber Crime continuă pe parcursul întregii săptămâni, fiind programate mai multe întâlniri  în licee şi şcoli gimnaziale din  Satu Mare, Doba şi Berveni.

 

1849 vizite
Distribuie pe