Locale Altele
Marti, 7 Aprilie 2020
Marti, 7 Apr 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Programe de prevenire a consumului de droguri la Şcoala din Păuleşti
CPECA Satu Mare  - Joi, 29 Octombrie 2015

La iniţiativa profesoarei consilier Florica Fernea, începând de joi, 29 octombrie 2015, Şcoala Gimnazială Păuleşti va fi gazda a două programe de prevenire a consumului de droguri desfăşurate de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Satu Mare pe parcursul a 12 săptămâni.

Prin programul „Poveşti terapeutice”, peste 30 de copii din clasele a V-VI-a vor fi sprijiniţi să-şi dezvolte abilităţi socio-emoţionale în vederea prevenirii comportamentelor adictive. Astfel, elevii vor fi învăţaţi să-şi formeze atitudini pozitive faţă de sine şi faţă de ceilalţi, să-şi identifice şi exprime adaptativ emoţiile şi să-şi dezvolte abilităţile de relaţionare interpersonală.

Programul “Necenzurat” la care vor participa elevii claselor a VII-VIII-a, este un program de prevenire a consumului de droguri, adresat adolescenţilor cu vârste de 12 şi 14 ani, având la bază modelul comprehensiv al influenţei sociale. Scopul acestui program este de a forma la adolescenţi abilităţi specifice şi a-i dota cu resursele de care au nevoie pentru a rezista influenţelor sociale.

Pentru că ne dorim ca educaţia preventivă să influenţeze comportamentul adolescenţilor, ne-am concentrat pe primii ani ai adolescenţei. Tutunul, alcoolul şi medicamentele sunt substanţe pe care adolescenţii e posibil să le fi încercat deja.

De asemenea consumul de canabis sau etnobotanice este din ce în ce mai des parte din experienţa lor. Deşi în programul „Necenzurat” am inclus informaţii despre droguri şi efectele lor negative asupra sănătăţii, ştim că de cele mai multe ori informaţia este eficientă dacă elevii o pot integra în viaţa de zi cu zi şi o pot discuta cu colegii lor. De aceea, vom combina în cadrul lecţiilor informaţiile oferite cu abilităţile personale şi sociale.

 

1160 vizite
Distribuie pe