Locale Altele
Joi, 23 Septembrie 2021
Joi, 23 Sept 2021
Câștigătorii concursului Maturus 2015 de la Carei
Centrul Cultural Carei  - Joi, 10 Decembrie 2015

Fundația Say-yes din Carei a organizat cea de a XIX-a ediția a concursului Maturus, care are ca scop promovarea și sprijinirea tinerelor talente, absolvenți ai liceelor careiene.

În fiecare an este premiat câte un elev absolvent al secției române și unul al secției maghiare pentru activitățile extrașcolare desfășurate în domeniul artei și culturii. 

Pentru această ediție s-au înscris în concurs, la secția română: Bîc-Demian Denisa-Maria, Onețiu Alexandra-Paula, Șiman Claudian-Ciprian toți de la Liceul Teoretic, iar la secția meghiară: Beiland Arnold, Berei Csenge Bernadett, Csomai Márk Dávid, Fülöp Máté, Gaja Dalma, Grebur Kinga, , Kis Beatrix Rebeka, Láng Alexandra Emília, Mezőfőnyi Noémi, Nagy Anita, Nonn Bernadette, Vitéz Júlia de la Liceul Teoretic, precum și Váradi Bence István și Horn Mairin de la Liceul romano-catolic Kalazanci Szent József.

În urma dosarului depus, care a demonstrat activitățile extrașcolare desfășurate, a interviului și a probei practice, juriul de specialitate a oferit marile premii din acest an tinerilor: Bîc-Demian Denisa-Maria (pentru activități sociale, religie, muzică ușoară și clasică, artă plastică, actorie, jurnalism) și Beiland Arnold (muzică instrumentală, religie, informatică, matematică, sport, engleză, protecția mediului).

Premiile au constat în câte 1.000 lei, sumă pe care tinerii pot să o utilizeze pentru finanțarea studiilor în anul 2016.

Foto: Dr. Z. Weiss

1093 vizite
Distribuie pe