Locale Altele
Joi, 28 Mai 2020
Joi, 28 Mai 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Programul „Cel mai tare la reciclare” este în derulare
APM Satu Mare  - Joi, 18 Februarie 2016

Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare a organizat în 16 februarie 2016 la Complexul de educație ecologică ”Casa verde ” din Grădina Romei o nouă întâlnire de lucru pentru a dezbate activitățile ce se vor derula în cadrul programului de educație ecologică ”Cel mai tare la reciclare”.

Programul se desfășoară în parteneriat cu Instituția Prefectului, Inspectoratul Școlar Județean, Unitățile Administrativ Teritoriale și operatorii economici autorizați pentru desfășurarea activității de colectare a deșeurilor de ambalaje.

La întâlnire au participat din partea APM Satu Mare director executiv Elisabeta Bekessy, Ramona Farkas specialist în domeniul gestiunii deșeurilor și a Annamaria Pandi specialist în domeniul biodiversitate, din partea Inspectoratului Școlar Județean Mariana Săsăran, reprezentanții unităților școlare de învățământ înscrise la competiție, precum și operatorii economici autorizați pentru colectarea deșeurilor reciclabile implicate în concurs.

Întâlnirea a fost moderată de directorul executiv Elisabeta Bekessy care a prezentat detalii despre activitățile ce se vor derula în cadrul competiției județene ”Cel mai tare la reciclare”.

La întâlnire s-au purtat discuții constructive legate de detaliile competiției, fiecare unitate de învățământ înscrisă în program își va organiza campania de colectare a deșeurilor reciclabile împreună cu operatorul economic colector autorizat înscris și el în program cu care are încheiat contract. Astfel, se vor organiza două concursuri, primul în 1 Aprilie 2016 cu ocazia zilei Mondiale a Păsărilor – Concurs de realizare a unei păsări protejate specifice județului Satu Mare din materiale reciclabile, iar al doilea în 5 Iunie 2016 cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului concurs de afișe cu deviza ”Spune NU schimbărilor climatice”.

Tot în cadrul competiției în 22 Septembrie 2016 cu ocazia zilei Europene fără mașini va avea loc și lansarea celor 6 mijloace de transport alternativ pe apă realizate din PET-uri de echipajele ocupante ale locurilor I,II,III la cele două concursuri menționate mai sus.

Finala competiției ”Cel mai tare la reciclare” se va organiza în 23 Septembrie 2016 cu ocazia zilei Mondiale a Curățeniei unde va avea loc evaluarea competiției cu prezentarea rezultatelor proiectului și premierea câștigătorilor.

Scopul acestui program „Cel mai tare la reciclare” este  minimizarea cantităților de deșeuri depozitate la depozitul ecologic al județului Satu Mare, prin impulsionarea colectării selective a deșeurilor reciclabile la nivelul întregii comunități sătmărene, nu numai pentru responsabilizarea tuturor cetățenilor față de problemele legate de mediu, dar și cu scopul conștientizării faptului că depozitarea deșeurilor va costa din ce în ce mai mult pentru populație. 

761 vizite
Distribuie pe