Locale Altele
Miercuri, 19 Ianuarie 2022
Mie, 19 Ian 2022
Peste 2.700 copii au fost admiși în clasa pregătitoare
Veronica Hodas  - Vineri, 15 Aprilie 2016

Tot în cadrul conferinței de presă de vineri, inspectorul școlar general Călin Durla a declarat că primele două etape de înscriere la clasa pregătitoare s-au încheiat, iar după prima etapă au fost admiși 2.764 elevi dintr-un total de 2.780.

Prima etapă a înscrierilor a fost împărțită în trei faze: prima fază a fost repartizarea copiilor din circumscripție, a doua a constat în repartizarea copiilor care au solicitat înscrierea la altă școală decât cea de circumscripție pe locurile rămase libere prin aplicarea criteriilor generale și specifice, iar a treia este repartizarea copiilor care nu au fost admiși în faza a doua și au solicitat revenirea la școala de circumscripție.

Conform inspectorului școlar general, în prima fază s-au înscris 2.370 de copii, în faza a doua 286, iar 8 copiii nu au prins repartizarea și au revenit la școala de circumscripție. Au rămas nesoluționate 16 cereri.

Pentru etapa a II-a de înscrieri au rămas 801 locuri disponibile din care 468 la clase cu limba de predare română și 329 la clase cu limba de predare maghiară, iar patru clase cu limba de predare germană.

Totalul de cereri depuse până astăzi este de 181, iar lista finală cu admișii din această etapă se va afișa în data de 15 aprilie.

Tags: copii  admisi  clasa  pregatitoare  
854 vizite
Distribuie pe