Locale Altele
Joi, 21 Iunie 2018
Joi, 21 Iun 2018
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Tinerii Active YOUth for Europe în vizită la Consiliul Judeţean
Florin Răchitan  - Vineri, 9 Septembrie 2016

După ce au străbătut în cursul acestei săptămâni judeţul în lung şi în lat, învăţând cum funcţionează administraţia publică locală, tinerii sosiţi din şase ţări în cadrul Proiectului Active YOUth for Europe au ajuns vineri şi la Consiliul Judeţean Satu Mare.

Tinerii din Letonia, Bulgaria, Ungaria, Slovacia, Croația și România, selectaţi din mediile defavorizate sau minorităţile naţionale ale acestor ţări au avut ocazia să pună întrebări funcţionarilor acestei instituţii, fiind interesaţi în special de proiectele pe care conducerea judeţului le derulează pentru sprijinirea tineretului de aici, respectiv de posibilităţile de colaborare în acest domeniu cu alte ţări europene.

La Satu Mare, Proiectul Active YOUth for Europe din cadrul Programului Erasmus+ se derulează prin intermediul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară, beneficiind de o finanţare în valoare de peste 10.000 euro din partea Uniunii Europene.

Obiectivul principal al proiectului îl constituie îmbunătățirea competențelor și aptitudinilor tinerilor în vederea implicării acestui grup în viața publică, precum și promovarea participării în viața democratică a Europei.

Principala activitate a proiectului este reprezentată de un schimb de experiență organizat pe parcursul a 8 zile în Satu Mare cu scopul de a oferi mijloacele necesare dar și exemple de bune practici în vederea creșterii implicării tinerilor în viața democratică a Europei.

Programul include sesiuni de învățare formală și non-formală, vizite de studiu la autorități publice și ONG-uri, urmate de dezbateri, jocuri de rol și reflecții.

Tags: tineri  youth  europe  
509 vizite
Distribuie pe

Programul preventiv-educativ „Școala Siguranței – Tedi” a ajuns la final
Marti, 19 Iunie 2018
Programul preventiv – educativ ,,Școala Siguranței – TEDI” este un proiect naţional adresat copiilor...   continuare

Biro Briana Andreea și Mihai Eduard Alex au obținut nota 10 la Evaluarea Națională
Marti, 19 Iunie 2018
Rezultatele examenului de Evaluare Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a s-au afișat la centrele de examen și sunt postate pe...   continuare

Biblioteca Vie „dincolo de tentanții”
Marti, 12 Iunie 2018
Biblioteca Vie este un concept interactiv care permite cititorilor un schimb de experiență direct cu cărțile citite. Ce face din Biblioteca Vie o experiență minunată este faptul că pe rafturi...   continuare

Câștigătorii Festivalului Folcloric pentru preșcolari „Deschideți porțile mari”
Luni, 11 Iunie 2018
Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Satu Mare a organizat duminică, 10 iunie, la Căminul Cultural...   continuare

Luni începe evaluarea națională pentru absolvenții clasei a VIII-a
Vineri, 8 Iunie 2018
Evaluarea națională pentru absolvenții clasei a VIII-a, în anul școlar 2017-2018, se desfășoară conform următorului calendar:   continuare