Locale Altele
Marti, 16 August 2022
Marti, 16 Aug 2022
Săptămâna Prevenirii Criminalității s-a încheiat
Poliția Satu Mare  - Vineri, 30 Septembrie 2016

Siguranța rutieră este, în mod tradițional, tema cu care în fiecare an se finalizează evenimentul organizat de Poliția Română, Săptămâna Prevenirii Criminalității, aflată în acest an la cea de-a XI-a ediție.

Astfel, vineri, 30 septembrie 2016, polițiștii sătmăreni au organizat în parteneriat cu Direcția Județeană de Sport și Tineret, Inspectoratul Școlar și Radio Transilvania, un concurs de biciclete adresat tinerilor de peste 14 ani.

Întrecerea care a debutat la ora 13.00 a avut loc în Grădina Romei din Satu Mare, unde elevi de liceu și de gimnaziu și-au demonstrat în mod individual abilitățile de buni bicicliști, dovedind îndemânare în conducerea bicicletei pe un traseu prestabilit.

Concursul a prilejuit întâlnirea elevilor din 7 unități de învățământ, respectiv școlile gimnaziale „Lucian Blaga”, „Constantin Brâncoveanu”, „Octavian Goga”, „Mircea Eliade” din municipiul Satu Mare, cărora li s-au alăturat elevi veniți de la școlile gimnaziale din Doba și din Medieșul Aurit. La secțiunea liceu au răspuns prezent la invitație elevii Colegiului Economic Gheorghe Dragoș.

După parcurgerea traseului cu obstacole contra timp, organizatorii au desemnat și câștigătorii, aceștia fiind:

La categoria feminin liceu: Locul 1 – Lucuț Cyntia, locul 2, Rostas Liliana( ambele Colegiul Economic); feminin gimnaziu: Locul 1 -Toduț Andreea ( Școala Octavian Goga); locul 2-Robaș Oana ( Scoala Medieș);Locul 3-Ciocan Amalia ( Scoala Doba).

La băieți concurența a fost mult mai strânsă, cele mai bune rezultate obținând: Paul Ruben ( locul 1), Porombovics Emanuel ( locul 2), Marchiș Bogdan ( locul 3), toți 3 elevi ai Colegiului Economic, iar la categoria gimnaziu locul 1-Popescu Marco ( Școala Mircea Eliade), locul 2-Tihai Raul ( Școala George Coșbuc Medieșul Aurit) și locul 3- Bondrea Alexandru ( Școala Mircea Eliade).

Premianții au primit din partea organizatorilor diplome, medalii și cupe, dar și  invitații la cinema oferite de Ankora, sponsor al evenimentului. Pentru ca toți cei prezenți să plece mulțumiți și cu o atitudine mai responsabilă în trafic în calitate de bicicliști, polițiștii le-au oferit veste și brelocuri reflectorizante, fiind distribuite și materiale informativ-preventive.

În final, elevii au lăsat mesaje cu creta pe aleile din parc, dintre cele mai sugestive fiind  ,,Vreau un oraș prietenos cu bicicliștii!”, ,,Ride safe!”, ,,Pedalați pentru sănătate!” sau ,,Respectați bicicliștii în trafic!”

 

Tags: saptamana prevenirii criminalitatii  concurs biciclete  final  
1320 vizite
Distribuie pe