Locale Altele
Joi, 13 Iunie 2024
Joi, 13 Iun 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Elevii de la Liceul cu Program Sportiv au fost gazdele jandarmilor
Jandarmeria Satu Mare  - Joi, 6 Octombrie 2016

Joi, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Satu Mare a  desfăşurat activităţi preventiv informative la elevii claselor a V-a şi a VI-a ai Liceului cu Program Sportiv Satu Mare.

Activitatea s-a desfăşurat în baza acordului partenerial încheiat între cele două instituţii, proiect izvorât din preocuparea psihologului Timea Turtoi şi a conducerii şcolii, director, Dorel Ziman şi directorul adjunct Ligia Banciu, de a educa şi forma tânăra generaţie într-o societate non-violentă.

La întâlnirea cu jandarmii au participat atât psihologul şcolii, cât şi prof.  Ramona Bandi.

Pentru început, jandarmii le-au explicat copiilor rolul Jandarmeriei în asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, au  detaliat  şi prezentat misiunile acestora.

Apoi, discuţia a continuat cu sfaturile jandarmilor referitoare la modurile de comportare şi acţiune în diferite situaţii, iar la final s-au prezentat informații legate de violenţã în general.

Elevilor le-au fost prezentate diferite aspecte referitoare la modul în care trebuie să evite formele de violenţă şi modul corect de acțiune în cazul în care sunt martori sau chiar victimele unor comportamente agresive. Activitãţile s-au desfãşurat sub sloganul „Violența nu te face mai puternic!”

Elevii au participat cu interes la momentele interactive prezentate de mr. Lucuţ Camelia şi lt. Rob Cosmina, iar la final, copiii le-au lansat jandarmilor o nouă invitaţie pentru alte activităţi comune.

 

 

Tags: liceul sportiv  jandarmi  activitati preventive  
2128 vizite
Distribuie pe