Locale Altele
Joi, 25 Februarie 2021
Joi, 25 Feb 2021
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Jandarmii au desfășurat activități preventiv informative în școli
Jandarmeria Satu Mare  - Vineri, 4 Noiembrie 2016

Jandarmii sătmăreni au desfăşurat săptămâna aceasta o mulţime de activităţi preventiv informative în cadrul proiectului educaţional  „Să ştii mai multe, să fii mai bun!”.

Luni 31 octombrie c, demersul jandarmilor sătmăreni de a sprijini procesul educaţional în cadrul proiectului  „Să ştii mai multe, să fii mai bun!” a debutat la  Liceul Tehnic de Transporturi şi Telecomunicaţii „Ion I.C. Brătianu”  şi la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuşi”, ambele din Satu Mare.

Zilele următoare demersul jandarmilor sătmăreni a continuat la  Şcoala Generală nr 10, Şcoala  Gimnazială Octavian Goga şi Colegiul Naţional Ioan Slavici.

Activităţile au avut drept ca obiectiv, familiarizarea tinerilor cu instituţia Jandarmeriei Sătmărene, cu misiunile acesteia şi cu rolul pe care-l are Jandarmeria în asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Apoi  jandarmii au discutat cu copiii aspecte referitoare la violenţă în general şi delincvenţa juvenilă.

Toate activităţile s-au desfăşurat în scopul informării tinerei generaţii asupra delincvenţei juvenile, a violenţei şcolare a cauzelor generatoare a acesteia, dar şi a efectelor pe termen scurt, mediu şi lung.

Elevilor le-au fost prezentate diferite aspecte referitoare la modul în care trebuie să  evite formele de violenţă şi modul corect de acţiune în cazul în care sunt martori sau chiar victimele unor comportamente agresive.

Pe lângă aspectele legate delincvenţa juvenilă, absenteismul şcolar şi violenţă în general, jandarmii le-au vorbit tinerilor despre posibilitatea de a urma o carieră militară, prezentându-le şi oferta educaţională pentru anul  acesta.

Tags: jandarmi  activitati preventiv informative  scoli  
753 vizite
Distribuie pe