Locale Altele
Marti, 26 Ianuarie 2021
Marti, 26 Ian 2021
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Seminarii anti-dependență la Colegiul „Mihai Eminescu”
Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”  - Joi, 15 Decembrie 2016

În perioada 13-19 decembrie 2016, la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” se desfăşoară trei seminarii care au ca scop informarea, educarea şi conştientizarea elevilor cu privire la efectele nocive ale consumului de tutun, alcool şi droguri.

Astfel, marți a avut loc seminarul „Fumatul – cauze, efecte, rezolvări” la care au participat toţi elevii claselor a IX-a de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”. Doctorul Ioan Sergiu – directorul Spitalului de Pneumoftiziologie Satu Mare, le-a vorbit elevilor despre riscurile fumatului şi dependenţei dar şi ce poate face o persoană atunci când doreşte să renunţe la fumat.

Profesorul Marius Horşia le-a împărtăşit elevilor din experienţa proprie de fumător, insistând cu precădere pe efectele dependenţei şi dificultatea renunţării la acest viciu.

Miercuri a fost rândul elevilor din clasele a XI –a să afle despre riscurile consumului de droguri, atât din perspectiva consecinţelor psihologice şi fizice, dar şi a sancţiunilorjuridice ale diferitelor infracţiuni legate de acestea.

Invitaţi au fost procuror Viorica Şuta şi trei persoane care s-au confruntat cu probleme de adicţie de droguri şi care în urma unui program de reabilitare şi reintegrare socială au devenit abstinenţi. Prezentările au fost extrem de interesante pentru participanţi, aceştia  rămânând peste program. Invitataţii au promis că vor reveni la finalul  proiectului pentru o altă activitate de prevenţie.

În data de 19.12.2016 va avea loc seminarul „Alcoolul de la dependenţă la recuperare” la care vor participa elevii claselor a X-a. La seminar au fost invitaţi să le vorbească elevilor: psiholog Andreea Vereş şi un fost consumator de alcool.

Seminariile fac parte din proiectul „EVRICA- Educat pentru Viața- Responsabil, In-dependent, Conștient, Atent”, iniţiat de Asociaţia de părinţi a elevilor de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Satu Mare si finanţat de Clubul Rotary Satu Mare în cadrul programului „Rotary sprijină iniţiative locale pentru Satu Mare”.

Parteneri în acest proiect sunt: Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Sau Mare şi Organizaţia Crucea Roşie.

Perioada de desfăşurare a proiectului: octombrie 2016 – martie 2017.

Pe pagina de facebook https://www.facebook.com/Campanie-Antidrog-1808377632778684 creată de elevi de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” vor fi prezentate activităţile proiectului, cu precădere ideile de campanii antidrog realizate de elevi în perioada decembrie 2016 – ianuarie 2017.

Totodată pagina de facebook va oferi posibilitatea elevilor, profesorilor, părinţilor să transmită specialiştilor întrebări cu privire la problematica consumului şi a problemelor de adicţie.

Tags: seminarii  colegiul mihai eminescu  satu mare  
951 vizite
Distribuie pe