Locale Altele
Duminica, 21 Aprilie 2024
Dum, 21 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Criza financiară blochează înfiinţarea de noi specializări în cadrul Universităţii “Vasile Goldiş”
Leontina Volosciuc  - Luni, 11 Mai 2009

Prorectorul Universităţii “Vasile Goldiş” Arad, filiala Satu Mare, Gavrilă Ardelean, a declarat luni în cadrul unei conferinţe de presă că, pe fondul crizei financiare, anul acesta nu se vor înfiinţa noi specializări în cadrul universităţii.

Totodată, taxele pentru anul universitar 2009-2010 nu vor fi modificate, astfel încât sătmărenii care doresc să urmeze o facultate în cadrul universităţii să nu fie nevoiţi să renunţe din lipsa banilor, deşi se aşteaptă la o scădere a numărului de candidaţi care se vor înscrie în următorul an universitar.

Gavrilă Ardelean a mai specificat că, tot din cauza crizei financiare, activitatea unor filiale va fi suspendată, urmând ca pe viitor aceasta să fie reluată. Promoţia 2008-2009 a Universităţii Vasile Goldiş, filiala Satu Mare, numără aproximativ 1.200 de absolvenţi de la toate specializările, care se pregătesc pentru festivităţile de absolvire. 

 

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, Gavrilă Ardelean a anunţat că filiala sătmăreană a Universităţii de Vest “Vasile Goldiş” a primit săptămâna trecută certificatul cu calificativul “Grad de încredere ridicat”, acordat de Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior “ARACIS”.

Astfel, Universitatea de Vest “Vasile Goldiş” face parte din cele 20 de universităţi româneşti, dintre care 18 sunt de stat, recunoscute la nivel naţional şi care au primit calificativul de încredere ridicat.

Tags: universitatea  vasile goldis  satu mare  
10149 vizite
Distribuie pe