Locale Altele
Duminica, 23 Ianuarie 2022
Dum, 23 Ian 2022
Câștigătorii concursului „Cu viața mea apăr viața”
ISU „Someș” Satu Mare  - Luni, 29 Mai 2017

Vineri, 26 mai, începând cu ora 10.00, la Şcoala Gimnazială „Octavian Goga” Satu Mare,  s-a desfăşurat etapa judeţeană a concursului cu tematică de protecţie civilă „Cu viaţa mea apăr viaţa” organizat de către  Inspectoratul Şcolar Judeţean, cu sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” al judeţului Satu Mare.          

Concursul are un caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv, urmărind ca principale obiective:        

- dezvoltarea capacității de percepție a protecției civile ca ansamblu de activități cu caracter exclusiv umanitar;

- cunoașterea și aprecierea factorilor de risc potențial generatori de situații de urgență sau dezastre la care este expusă comunitatea din care fac parte;

- adoptarea comportamentului adecvat si cunoașterea modului de acțiune în cazul iminenței producerii sau al apariției unei situații de urgentă ori dezastru;

- dezvoltarea atitudinii de solidaritate și de implicare voluntară în acțiunile de prevenire și de intervenție în situații de urgență sau dezastre.

Concursul s-a desfăşurat pe parcursul a trei probe: o probă teoretică şi două probe practice:  „Transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanţa de 50 de m” respectiv „Deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, contaminat”.         

În urma desfăşurării probelor de concurs, clasamentul a fost următorul:

Gimnaziu: Locul I – Şcoala Gimnazială „Octavian Goga” Satu Mare; Locul II – Şcoala Gimnazială Doba; Locul III – Liceul Tehnologic „Anghel Saligny” Turţ.

Liceu: Locul I – Liceul de Arte „Aurel Popp” Satu Mare; Locul II – Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară „G. E. Palade”Satu Mare.

Cu această ocazie Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” al judeţului Satu Mare felicită echipajele participante și le mulţumeşte pentru colaborare gazdelor, Inspectoratului Şcolar Judeţean și Primăriei municipiului Satu Mare.

 

 

Tags: concurs  isu somes  castigatori  
1149 vizite
Distribuie pe