Locale Altele
Luni, 25 Octombrie 2021
Luni, 25 Oct 2021
Vacanţă la ţară pentru elevi
Fundația Hans Lindner  - Marti, 20 Iunie 2017

După experienţa reuşită a programului propriu Scoala Altfel (O zi a unei clase în atelierele meşteşugăreşti Lindner din Satu Mare), Fundaţia Hans Lindner propune elevilor să petreacă vacanţa la ţară, mai exact la ferme din judeţul Satu Mare.

Pe parcursul a patru săptămâni, tinerii sătmăreni vor avea şansa să cunoască modele de agricultură modernă şi tradiţională, implicându-se activ în ateliere practice (cum se lucrează cu utilaje noi, cum se cresc modern animalele – caprele, oile, cum se cultivă cerealele, legumele, fructele, etc). În plus, aceştia vor participa şi la prepararea alimentelor tradiţionale, pe care le vor şi consuma la sfârşitul zilei.

Vacanţa la fermă se adresează tinerilor cu vârstă cuprinsă între 14 - 18 ani, în perioada 3 - 28 iulie, în stagii de câte o săptămâna, în fiecare săptămână acceptându-se un număr de 8 elevi. Programul zilelor la fermă începe la ora 8 şi se sfârşeşte la ora 16.

Tinerii sunt invitaţi să se informeze la numărul de telefon 0261.715.136 şi să se înscrie personal la sediul fundatiei, str. Ceahlăului, nr.38, luând în considerare aspectul: primul venit, primul servit.

Prin acest proiect Fundaţia Hans Lindner îşi propune demontarea imaginii conform căreia situaţia bună se obţine doar la oraş sau în străinătate, precum  şi educarea viitorilor consumatori pentru o hrană sănatoasă, produsă local.

Tags: vacanta  elevi  fundatia  hans lindner  
1889 vizite
Distribuie pe