Locale Altele
Miercuri, 17 August 2022
Mie, 17 Aug 2022
Închide calculatorul, încalţă-te în cizme de cauciuc şi hai într-o vacanţă plină de aventuri!
Fundația Hans Lindner  - Luni, 10 Iulie 2017

Prima săptămână activă şi plină de aventuri la fermele din judetul Satu Mare a luat sfârşit.  Opt tineri curajoși, cu vârste între 14 și 18 ani, s-au prezentat zi de zi la Fundatia Hans Lindner și au pornit spre fermele care îi aşteptau deja de la crăpatul zorilor.

Tinerii au muncit la presa de ulei din Căpleni, la ferma de capre şi fabrica de lactate din Cărăşeu, la serele de legume din Păulean, au făcut pâine pe vatră, au preparat ghiveci din legume şi au pus castraveţi la covăsit.
Au întâlnit oameni muncitori, harnici şi foarte mulţumiţi şi mândri de munca şi afacerea lor. Probabil şi acest fapt, dar şi faptul că la sfârşitul zilei gustau şi găteau cu produsele culese sau realizate cu mâna lor, i-au făcut să se întoarcă zi de zi şi să-şi îmbrace cu drag haina de lucru.
Atât organizatorii, cât şi partenerii programului s-au putut convinge, că tinerii au înţeles de ce valorile personale şi alegerile din viaţă nu se fac doar din faţa calculatorului sau cu prieteni virtuali. Astfel, la sfârşitul săptămânii, o parte dintre cei prezenţi au fost solicitaţi pentru munci de vacanţă la fermele unde au dovedit că sunt capabili de muncă responsabilă.
Scopul educational al programului este de a-i stimula pe tineri să devină adulţi responsabili, oameni de încredere, perseverenţi, care cu siguranţă vor alege profesia în mod consecvent, din convingere.

Fundaţia Hans Lindner transmite un mesaj pe această cale părinţilor sătmăreni: ”Şi noi suntem părinţi, şi noi ştim ce înseamnă sprijinul pentru un copil în ziua de azi, dar aveţi încredere în copiii voştri şi daţi-le şansa, convingeţi-i să-şi dezvolte abilităţile de viaţă pe care nimeni, niciodată nu le va putea lua”!

Înscrieri se mai pot face pentru perioada 10 - 28 iulie la sediul fundaţiei sau la numărul de telefon 0261.715.136 (în zilele de lucru, între orele 8-16).

Tags: tabara  ferma  hans lindner  
2490 vizite
Distribuie pe