Locale Altele
Sambata, 23 Septembrie 2017
Sam, 23 Sept 2017
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Școlarii de la centrele Caritas au participat la „Concursul de citit povești”
Caritas Satu Mare  - Vineri, 14 Iulie 2017

Școlari de la patru centre Caritas: "Casa Prieteniei" din Satu Mare, "Integretto" din Ardud, "Sf. Francisc de Assisi" din Baia Mare și "Sf. Martin de Tours" din Turulung au participat la "Concursul de citit povești" organizat miercuri la Turulung.


Performanța elevilor a fost evaluată de un juriu format din: Kiss Kálmán, fost director al școlii din Turulung, Papp Erika, profesoară de limba maghiară, Fülöp Orsolya, psihopedagog, și Kardos Melinda, psiholog.

În cadrul evenimentului au concurat elevi în două categorii: clasele II - III, respectiv IV-V, în fiecare categorie vorbitorii de limba română și cei de limba maghiară separat.Cei 27 de concurenți au aflat care va fi povestea pe care o vor citi prin tragele la sorți. Printre poveștile citite au fost basme populare (românești, maghiare, engleze, mongole și japoneze), dar și povești clasice scrise de Andersen.

Coordonatorul instituției Caritas din Turulung și totodată gazda evenimentului, Boros János, consideră că participarea la „Concursul de citit povești” i-a motivat pe copiii să-și îmbunătățească abilitățile de citire. Faptul că au avut prilejul să facă cunoștință cu minunate basme tradiționale, că s-au antrenat pentru concurs citind cărți de povești frumos ilustrate a fost o sursă de multe experiențe pozitive pentru participanți, având o influență benefică și asupra dezvoltării personalității lor. 


Premiul cel mare al concursului a fost câte-o bicicletă în fiecare categorie, iar copiii clasați pe locul doi și trei, respectiv cei care au primit mențiune, au fost premiați cu cărți de povești.
În categoria elevilor de clasa a II-a și a III-a, care au citit povești în limba română cea mai bună s-a dovedit a fi Tivadar Samira (Baia Mare). Locul doi a fost ocupat de Balog Călina (băimăreancă și ea), iar pe locul trei s-a clasat Varga Roland din Satu Mare.


În aceeași categorie, dintre elevii care au citit povești în limba maghiară câștigătoarea competiției a fost Szeremi Pamela (Turulung). Locul doi a fost obținut de Szilágyi Varga Martin, iar locul trei de Horváth Richárd (ambii din Ardud).

În categoria elevilor de clasa a IV-a și a V-a, linia română au fost premiați Racz Mădălina (locul I) și Marcovici Alex (locul II) din Baia Mare. Dintre concurenții a căror limbă maternă este maghiara,  câștigătoarea bicicletei a fost Dulányi Jázmin din Ardud, premiul II a fost acordat lui Csengeri Jázmin din Turulung, iar premiul III i-a revenit sătmărencei Benkő Ibolya.
Prima ediție a „Concursului de citit povești” fiind un succes, organizatorii și-au propus să-l organizeze și anul viitor.

Tags: concurs citit povesti  caritas  castigatori  
195 vizite
Distribuie pe

Sute de elevi negreșteni au semnat angajamentul lui Edward
Vineri, 22 Septembrie 2017
Joi, 21 septembrie 2017, Ziua Europeană Fără Victime Decedate în Accidente Rutiere prevăzută în Proiectul Edward al ţărilor UE, a fost marcată la Liceul Teoretic din Negreşti Oaş prin organizarea primului eveniment destinat special liceenilor, în cadrul campaniei „Zero la Mie”, pentru prevenirea infracțiunilor...   continuare

Se mai pot face înscrieri pentru cursul de educație antreprenorială
Joi, 21 Septembrie 2017
Direcția pentru sport și tineret Satu Mare, organizează, în cadrul proiectului “Program național de formare“ în luna septembrie, activitatea de selecție a 25 de tineri, pentru a participa, în luna octombrie/noiembrie la cursul acreditat de educație complementară...   continuare

Polițiștii au organizat acțiuni preventive la Liceul cu Program Sportiv
Marti, 19 Septembrie 2017
Noul an şcolar reprezintă începutul unor noi planuri, proiecte, dar şi al unui cumul de noi griji. Pentru siguranţa copiilor şi a elevilor, Poliţia Română a lansat campania...   continuare

Elevă de la Eminescu, pe podium la olimpiada internațională
Joi, 14 Septembrie 2017
Eleva clasei a X-a D a Colegiului Național „Mihai Eminescu” Satu Mare, Silvia Ruba, a obținut o perfomanță deosebită, locul III la Olimpiada Internațională de Lectură care a fost organizată în perioada, 5-9 septembrie la București.   continuare

Patru sătmăreni au fost admiși la Şcoala Militară de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș” Fălticeni
Joi, 14 Septembrie 2017
S-au încheiat probele de admitere la şcolile militare de subofiţeri de jandarmi cu rezultate pozitive pentru candidaţii recrutaţi de către Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Satu Mare. Din totalul de 6 candidaţi recrutaţi, 4 au reuşit să obţină punctajul necesar...   continuarejobs by neuvoo neuvoo.ro