Locale Altele
Vineri, 21 Iulie 2017
Vin, 21 Iul 2017
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Școlarii de la centrele Caritas au participat la „Concursul de citit povești”
Caritas Satu Mare  - Vineri, 14 Iulie 2017

Școlari de la patru centre Caritas: "Casa Prieteniei" din Satu Mare, "Integretto" din Ardud, "Sf. Francisc de Assisi" din Baia Mare și "Sf. Martin de Tours" din Turulung au participat la "Concursul de citit povești" organizat miercuri la Turulung.


Performanța elevilor a fost evaluată de un juriu format din: Kiss Kálmán, fost director al școlii din Turulung, Papp Erika, profesoară de limba maghiară, Fülöp Orsolya, psihopedagog, și Kardos Melinda, psiholog.

În cadrul evenimentului au concurat elevi în două categorii: clasele II - III, respectiv IV-V, în fiecare categorie vorbitorii de limba română și cei de limba maghiară separat.Cei 27 de concurenți au aflat care va fi povestea pe care o vor citi prin tragele la sorți. Printre poveștile citite au fost basme populare (românești, maghiare, engleze, mongole și japoneze), dar și povești clasice scrise de Andersen.

Coordonatorul instituției Caritas din Turulung și totodată gazda evenimentului, Boros János, consideră că participarea la „Concursul de citit povești” i-a motivat pe copiii să-și îmbunătățească abilitățile de citire. Faptul că au avut prilejul să facă cunoștință cu minunate basme tradiționale, că s-au antrenat pentru concurs citind cărți de povești frumos ilustrate a fost o sursă de multe experiențe pozitive pentru participanți, având o influență benefică și asupra dezvoltării personalității lor. 


Premiul cel mare al concursului a fost câte-o bicicletă în fiecare categorie, iar copiii clasați pe locul doi și trei, respectiv cei care au primit mențiune, au fost premiați cu cărți de povești.
În categoria elevilor de clasa a II-a și a III-a, care au citit povești în limba română cea mai bună s-a dovedit a fi Tivadar Samira (Baia Mare). Locul doi a fost ocupat de Balog Călina (băimăreancă și ea), iar pe locul trei s-a clasat Varga Roland din Satu Mare.


În aceeași categorie, dintre elevii care au citit povești în limba maghiară câștigătoarea competiției a fost Szeremi Pamela (Turulung). Locul doi a fost obținut de Szilágyi Varga Martin, iar locul trei de Horváth Richárd (ambii din Ardud).

În categoria elevilor de clasa a IV-a și a V-a, linia română au fost premiați Racz Mădălina (locul I) și Marcovici Alex (locul II) din Baia Mare. Dintre concurenții a căror limbă maternă este maghiara,  câștigătoarea bicicletei a fost Dulányi Jázmin din Ardud, premiul II a fost acordat lui Csengeri Jázmin din Turulung, iar premiul III i-a revenit sătmărencei Benkő Ibolya.
Prima ediție a „Concursului de citit povești” fiind un succes, organizatorii și-au propus să-l organizeze și anul viitor.

Tags: concurs citit povesti  caritas  castigatori  
113 vizite
Distribuie pe

Siguranța rutieră în școala de vară de la Castelul Erhard
Joi, 20 Iulie 2017
Castelul Erhard este un loc deosebit în Satu Mare, un centru educativ pe care preșcolarii și elevii ciclului primar și gimnazial cu nevoi speciale îl numesc ,,a doua casă”. Ca răspuns la invitația lansată de coordonatoarea centrului - dna Enciu Edita, ofițerii de poliție din structura de prevenire a IPJ Satu Mare...   continuare

Rangeri Juniori în Ariile Protejate Râul Tur
Luni, 17 Iulie 2017
În perioada 3-14 iulie au avut loc două serii de tabere organizate de Societatea Carpatină Ardeleană – Satu Mare. În cadrul proiectului au fost organizate două serii de tabere care se ocupă cu probleme ecologice. Elevii au avut posibilitatea de a învăţa despre natură şi de a conştientiza importanţa protecţiei naturii.   continuare

Bilanț și oferta academică pentru noul an universitar la UV ”Vasile Goldiș” Satu Mare
Marti, 11 Iulie 2017
Reprezentanții conducerii filialei sătmărene a Universității de Vest ”Vasile Goldiș” au prezentat marți, în cadrul unei conferințe de presă, bilanțul activităților didactice și de cercetare științifică.   continuare

Închide calculatorul, încalţă-te în cizme de cauciuc şi hai într-o vacanţă plină de aventuri!
Luni, 10 Iulie 2017
Prima săptămână activă şi plină de aventuri la fermele din judetul Satu Mare a luat sfârşit. Opt tineri curajoși, cu vârste între 14 și 18 ani...   continuare

Satu Mare a găzduit Tabăra Naţională de Matematică LIONS
Duminica, 9 Iulie 2017
În perioada 3-8 iulie 2017 s-a desfăşurat în Satu Mare cea de-a doua ediţie a Taberei naţionale de matematică „Lions Someş” pentru elevi care au absolvit clasa a VI – a. Organizatorii taberei, elevii şi profesorii participanţi consideră că aceasta a fost o experienţă reuşită.   continuarejobs by neuvoo neuvoo.ro