Locale Altele
Miercuri, 17 Ianuarie 2018
Mie, 17 Ian 2018
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Campania „Zero la Mie” a ajuns în șase Școli de Șoferi
Poliția Satu Mare  - Marti, 1 August 2017

Sezonul estival este momentul optim pentru a ne reaminti că o vacanță sau un eveniment reușit nu ar trebui să fie condiționate de stări artificiale cum sunt cele induse de consumul de alcool sau droguri.

Mai mult decât atât, substanțele care ne induc o falsă senzație de plăcere pot fi cele care stau la baza comiterii unor infracțiuni soldate cu urmări grave. Violențele fizice, furturile, tâlhăriile, accidentele rutiere cu victime rănite sau decedate dar și alte tipuri de infracțiuni rutiere  sunt doar câteva dintre faptele penale ce au strânsă legătură cu consumul de alcool și care tind să fie mai numeroase pe perioada verii.

Viața socială mai intensă, timpul liber folosit în diverse ieșiri cu prietenii, distracția de orice fel asociată aproape inevitabil cu consumul de alcool, căldura excesivă care potențează efectul alcoolului generând un autocontrol scăzut până la acte de  agresivitate sunt doar câteva dintre explicațiile sociologice ale creșterii anumitor tipuri de infracțiuni în lunile de vară.

Campania Zero la Mie a fost inițiată tocmai pentru a trage un semnal de alarmă asupra faptului că anumite categorii de persoane ar trebui să stea departe de consumul de alcool și droguri, limita ideală a acestor substanțe în sânge fiind Zero. Copiii, adolescenții, femeile însărcinate, persoanele cu tendințe agresive sau depresive, dar și participanții la traficul rutier prezintă risc crescut după un consum chiar ocazional de alcool sau droguri.

În primele 4 săptămâni de la debutul campaniei, polițiștii și specialiștii antidrog au dus mesajul ZerolaMie în 6 școli de șoferi din municipiul Satu Mare. Peste 200 de participanți , în majoritate tineri viitori șoferi, dar și instructori auto și profesori de legislație rutieră au aflat despre efectul alcoolului și drogurilor asupra comportamentului uman.

Cât de ,,inofensive,, sunt băuturile slab alcoolizate, cum sunt berea sau vinul, și cât de repede părăsesc acestea corpul nostru ( uneori urme de alcool în sânge pot fi evidențiate și după 24 de ore de la consumul inițial!), dar și alte informații științifice despre alcool și droguri le-au fost prezentate tinerilor pentru a avea argumente atunci când presiunea grupului îi va îndemna să conducă sub influența alcoolului sau să comită diverse alte infracțiuni minimalizând perspectivele nefaste ce pot apărea.

Prezentările interactive, filmele educative, experimentele cu ochelarii care simulează starea de ebrietate, experiența practică împărtășită de polițiștii rutieri, sunt doar câteva dintre ingredientele care au făcut ca activitățile Zero la Mie să fie gustate, în special de publicul tânăr, dar și de cei care formează viitorii șoferi.

Prima serie de activități programate în școlile de șoferi s-a încheiat cu o  activitate desfășurată luni, 31 iulie 2017, la Școala de Șoferi SAMI.

IPJ Satu Mare mulțumește directorilor școlilor de șoferi implicate în campania Zero la Mie: Expedient, AGO, Garant 2006, Nord Star, Autoreflex, SAMI și, de asemenea, partenerilor oficiali ai campaniei : Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog, Primăria Municipiului Carei, Primăria Orașului Tășnad și Primăria Orașului Negrești Oaș.

 

Tags: campanie  scoli de sofer  zero la mie  
233 vizite
Distribuie pe

Cursurile gratuite de limba engleză vor fi reluate la Biblioteca Județeană
Luni, 8 Ianuarie 2018
După o binemeritată vacanță de două săptămâni, cursurile gratuite de limba engleză...   continuare

Sute de elevi au fost informați în cadrul Programului Educaţional Loga Dance School
Joi, 28 Decembrie 2017
Sâmbătă, 16 decembrie a.c., a avut loc ultima întâlnire din acest an dintre elevii de gimnaziu şi specialiştii în prevenire din cadrul Poliţiei şi CPECA, în cadrul Programului Educaţional Loga Dance School.   continuare

Colegiul Naţional „Doamna Stanca” participă la proiectul internaţional „Epistulae”
Joi, 21 Decembrie 2017
În acest an şcolar, Colegiul Naţional „Doamna Stanca” participă la proiectul internaţional „Epistulae” organizat de asociaţia „Arręte ton char!”.   continuare

Lansare de carte și serbare de Crăciun, la Colegiul Național „Mihai Eminescu”
Luni, 18 Decembrie 2017
oi, 21 decembrie 2017, este o zi specială pentru Colegiul Național „Mihai Eminescu”. Două evenimente deosebite vor bucura mințile și sufletele celor care vor fi prezenți la acestea.   continuare

Caravana IT: Cariera ta în Fintech, la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Satu Mare
Miercuri, 13 Decembrie 2017
Marți, 12 decembrie 2017, în Sala festivă Dr. Vasile Lucaciu din Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Satu Mare o echipă formată din tineri specialiști în IT, în cadrul evenimentului Caravana IT:   continuare