Locale Altele
Luni, 25 Septembrie 2017
Luni, 25 Sept 2017
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Siguranța școlară, o prioritate pentru jandarmii sătmăreni
Jandarmeria Satu Mare  - Miercuri, 13 Septembrie 2017

În contextul începerii noului an şcolar, la reşedinţa Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Satu Mare, a avut loc o întâlnire la care au participat Inspectorul General Şcolar al judeţului Satu Mare reprezentat prin inspectorul școlar general, Călin Durla și colonel – Ovidiu Adrian Popa împuternicit Inspector – Şef al unităţii, precum şi responsabili din cadrul jandarmeriei sătmărene cu atribuţii pe segmentul de ordine şi siguranţă publică.

În deschiderea întâlnirii s-a discutat pe tema misiunilor executate în anul şcolar trecut în zona instituţiilor de învăţământ, acestea  fiind apreciate de către beneficiari, neexistând probleme pe acest segment de activitate.

Pentru anul şcolar 2017 – 2018, siguranţa şcolară şi asigurarea unui climat de ordine publică în zona instituțiilor de învățământ   reprezintă o prioritate pentru ambele instituţii participante la întâlnire.

Siguranţa elevilor şi a personalului didactic în incinta instituţiilor de învăţământ şi în zona adiacentă acestora constituie una dintre condiţiile fundamentale pentru organizarea unui învăţământ de calitate.

Având în vedere acest aspect, conducerea Jandarmeriei Sătmărene şi-a propus pentru perioada următoare organizarea unor activităţi pe două direcţii: prevenirea conduitelor violente prin activităţi organizate în cadrul şcolilor şi organizarea de misiuni permanente în zona instituţiilor de învăţământ, prin includerea în traseele de patrulare ale agenţilor de siguranţă publică a tuturor unităţilor de învăţământ.

De asemenea s-au stabilit modul de cooperare şi procedeele de anunţare a evenimentelor  în situaţiile în care în incinta sau în vecinătatea şcolilor sunt comise fapte antisociale, de natură a perturba desfăşurarea normală a procesului didactic.

Tot în cadrul acestei întâlniri au fost reamintite obligaţiile responsabililor din cadrul instituţiilor de învăţământ cu privire la sarcinile ce le revin pe linia asigurării măsurilor proprii de pază şi protecţie, prin asigurarea personalului calificat şi a sistemelor de supraveghere.

Concluziile întâlnirii au fost prezentate de către colonel OvidiuAdrian Popa, care a declarat la finalul întâlnirii: „Dacă toţi factorii responsabili, atât din mediul şcolar, cât şi din mediul extern şcolii colaborează, atunci rezultatul este cel scontat, respectiv asigurarea unui climat optim pentru buna desfăşurare a procesului educaţional”.

INFORMAŢII DE BACKGROUND

Pe parcursul anului şcolar 2016 – 2017, lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Satu Mare, au desfăşurat următoarele activităţi de prevenire şi combatere a faptelor antisociale:

Pe linia prevenirii delicvenţei juvenile au fost organizate un număr de 3 campanii: „Adolescenţă fără violenţă”, Factori de risc în adolescenţă” şi „Tineri împotriva violenţei”, campanii în cadrul cărora au fost organizate 11 acţiuni la care au participat peste 800 de elevi.

Pe linia prevenirii violenţei în şcoli au fost organizate un număr de 6 campanii: „Împreună împotriva violenţei şcolare!”, “Elevii de azi – jandarmii de mâine!”, „Jandarmii alături de elevi!”, „Lupino, prietenul copiilor!”, „Ora de civilizaţie!” şi  „Vacanţă în siguranţă!”, campanii în cadrul cărora au fost organizate 36 de acţiuni la care au participat peste 2000 de elevi.

 

 

Tags: siguranta  scoala  jandarmi  
103 vizite
Distribuie pe

Sătmărenii din Portugalia își înscriu copiii la primele cursuri de Limba Română din școlile de stat
Duminica, 24 Septembrie 2017
Prima generație de copii născuți în Portugalia, cu părinți emigrați acolo din România, au de acum posibilitatea să învețe Limba și Literatura Română în școlile de stat din țara respectivă. Inițiat în anul 2015 datorită finanțării...   continuare

Sute de elevi negreșteni au semnat angajamentul lui Edward
Vineri, 22 Septembrie 2017
Joi, 21 septembrie 2017, Ziua Europeană Fără Victime Decedate în Accidente Rutiere prevăzută în Proiectul Edward al ţărilor UE, a fost marcată la Liceul Teoretic din Negreşti Oaş prin organizarea primului eveniment destinat special liceenilor, în cadrul campaniei „Zero la Mie”, pentru prevenirea infracțiunilor...   continuare

Se mai pot face înscrieri pentru cursul de educație antreprenorială
Joi, 21 Septembrie 2017
Direcția pentru sport și tineret Satu Mare, organizează, în cadrul proiectului “Program național de formare“ în luna septembrie, activitatea de selecție a 25 de tineri, pentru a participa, în luna octombrie/noiembrie la cursul acreditat de educație complementară...   continuare

Polițiștii au organizat acțiuni preventive la Liceul cu Program Sportiv
Marti, 19 Septembrie 2017
Noul an şcolar reprezintă începutul unor noi planuri, proiecte, dar şi al unui cumul de noi griji. Pentru siguranţa copiilor şi a elevilor, Poliţia Română a lansat campania...   continuare

Elevă de la Eminescu, pe podium la olimpiada internațională
Joi, 14 Septembrie 2017
Eleva clasei a X-a D a Colegiului Național „Mihai Eminescu” Satu Mare, Silvia Ruba, a obținut o perfomanță deosebită, locul III la Olimpiada Internațională de Lectură care a fost organizată în perioada, 5-9 septembrie la București.   continuarejobs by neuvoo neuvoo.ro