Locale Altele
Miercuri, 8 Decembrie 2021
Mie, 8 Dec 2021
O nouă ediție Eurotehnicus lansată la Satu Mare
Prefectura Satu Mare  - Vineri, 27 Octombrie 2017

Sala Mică de ședințe a Palatului Administrativ a găzduit vineri evenimentul de lansare a celei de-a treia ediții a competiției EUROTEHNICUS.

Inițiativa EUROTEHNICUS a fost lansată în anul 2014 de către Instituția Prefectului, ca o provocare pentru mediul de afaceri, administrație și sistemul educativ, în scopul de a crește atractivitatea profilelor tehnice și a învățământului tehnic și profesional în general în rândul tinerei generații.

Alături de echipajele câștigătoare ale edițiilor precedente, alături de elevi și profesori s-au aflat prefectul județului Satu Mare, Darius Filip, inspectorul școlar general Călin Durla, Adriana Dîngă, inspector școlar pentru învățământul tehnic și profesional, Tiberiu Markos, vicepreședintele DRW (Asociația Economică Germano-Română), Joseph Holzli, director al Asociaţiei Camera Meşteşugarilor şi  conf.dr. Vlad Mureşan de la Universitatea Tehnică din Cluj Napoca.

În cadrul prezentărilor s-a făcut o retrospectivă a edițiilor anterioare și s-a creionat parcursul ediției a III-a, care se vrea una spectaculoasă prin realizările tehnice ale elevilor, cu atât mai mult cu cât se încearcă cooptarea atât a elevilor de gimnaziu, cât și a elevilor de la liceele și colegiile teoretice pasionați de programare, automatizări și robotică.

S-a remarcat în acelaşi timp saltul calitativ între primele două ediții, dacă la prima ediție elevii au avut liberă alegere în a-și imagina un prototip funcțional, la ediția a doua, echipajele au pornit de la un set identic de componente (plăci programabile, servomotoare, senzori, alimentare, etc).

Prefectul a transmis organizatorilor și participanților mult succes, dorindu-le să nu-și înfrâneze creativitatea şi să fie în continuare inovatori. 

Tags: eurotehnicus  competitie  elevi  
761 vizite
Distribuie pe