Locale Altele
Miercuri, 19 Februarie 2020
Mie, 19 Feb 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Elevii de la Liceul German „Johann Ettinger” în vizită la școala parteneră din Polonia
Liceul Teoretic German „Johhan Ettinger” Satu Mare  - Joi, 2 Noiembrie 2017

În perioada 23-28 octombrie, un grup de elevi şi profesori ai Liceului Teoretic German „Johann Ettinger” din Satu Mare a participat la activităţile de învăţare şi formare, organizate în cadrul proiectului de parteneriat strategic Erasmus+, The Quest of the Science Queen, la şcoala parteneră din Strzelno, Polonia.

Din echipă, au făcut parte elevii clasei a XI-a şi profesori de matematică, fizică, informatică şi engleză.

Elevii şi profesorii au asistat la orele de curs din şcoala gazdă, au participat la ore de matematică interdisciplinare organizate în şcoală, dar şi în diferite  locaţii din regiune.

Astfel, elevii au avut ocazia să analizeze activitatea la Institutul de Cercetare Agronomică din Koluda, unde au efectuat măsurători şi au completat fişele de activitate cu privire la creşterea păsărilor.

În Torun, la Muzeul de Turtă Dulce, elevii au pregătit propriile prăjiturele din turtă dulce, jurând că nu vor divulga secretul reţetei. Tot în Torun, la Muzeul de Știinţe, elevii au participat la activităţi interactive, la diferite experienţe stiinţifice, au studiat şi încercat diferitele mecanisme, au studiat pendulul lui Foucault.

În ultima zi a întâlnirii, organizaţi în grupe internaţionale (Bulgaria, Polonia, România), elevii au participat la un concurs de perspicacitate matematică.

Pentru profesorii care i-au însoţit pe elevi, au fost organizate activităţi de formare, care au vizat metodica predării matematicii (metode formale şi informale), utilizarea instrumentelor IT (kahoot), precum şi aspecte legate de predarea bazată pe interdisciplinaritate.

Pe lângă activităţile ştiinţifice, gazdele au prezentat şi istoria şi tradiţiile regiunii.

Următoarea întâlnire a celor trei şcoli va avea loc în mai 2018, în Bulgaria, la Sofia.

Tags: elevi  liceul german  vizita  polonia  
515 vizite
Distribuie pe