Locale Altele
Luni, 17 Iunie 2019
Luni, 17 Iun 2019
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Curs de perfecționare acreditat pentru educatoare
Caritas Satu Mare  - Vineri, 3 Noiembrie 2017

Scopul cursului este pregătirea pedagogilor pentru integrarea eficientă a copiilor proveniți din medii sociale defavorizate.

Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, în colaborare cu Universitatea Babeș - Bolyai Extensia Satu Mare și Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare organizează un curs de perfecționare acreditat pentru educatoarele din județele Satu Mare și Maramureș.

La cursul de perfecționare finanțat din fonduri elvețiene participă educatoare din 20 de localități. Localitățile au fost desemnate de IȘJ Satu Mare, criteriul de selecție fiind procentul copiilor proveniți din medii defavorizate. Astfel, la formare participă pedagogi din Acâș, Tășnad, Sărăuad, Tiream, Lazuri, Hrip, Săcășeni, Odoreu, Livada, Poiana Codrului, Sanislău, Rătești, Ghirișa, Beltiug, Micula, Vetiș, Oar, Peliș, Pelișor și Baia Mare.

Cursul este susținut de specialiști cu o vastă experiență în domeniul dezvoltării și integrării copiilor romi proveniți din medii defavorizate. Partea introductivă s-a derulat în 30, respectiv 31 octombrie, iar partea a doua este programată pe luna februarie. Cunoștințele acumulate în cadrul cursului sunt aprofundate în sistem de mentorat.

Pe lângă perfecționarea educatoarelor, grădinițele la care lucrează pedagogii participanți beneficiază de un sprijin în valoare de 1.800 franci elvețieni constând în rechizite și jucării, tot prin intermediul acestui program. 
Tags: curs  educatoare  satu mare  maramures  
376 vizite
Distribuie pe