Locale Altele
Joi, 19 Iulie 2018
Joi, 19 Iul 2018
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Activități preventiv-educative în cadrul proiectului ,,Dans- distracție - educație”
Poliția Satu Mare  - Marti, 14 Noiembrie 2017

Sâmbătă, 11 noiembrie a.c., polițiștii sătmăreni și specialiști ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Satu Mare au desfășurat activități preventiv-educative cu elevii de gimnaziu, în cadrul proiectului ,,Dans- distracție - educație”, derulat în parteneriat cu Loga Dance School.

Într-un cadru nonformal, 150 de elevi ai școlilor gimnaziale din municipiul Satu Mare au demonstrat că pot să-și petreacă timpul liber într-un mod plăcut, îmbinând dansul, muzica cu nevoia de a fi informat.

Despre consecințele fumatului, efectele pe care le generează în organism consumul de tutun, dar și despre modul în care tinerii reacționează când e vorba de acest obicei, influența anturajului în decizia de a fuma, le-a vorbit, într-o manieră interactivă, specialistul în prevenire din cadrul C.P.E.C.A. Satu Mare, doamna Câmpan Pușa. 

Desfășurată sub  forma unui concurs cu premii,  sesiunea de informare a oferit posibilitate ca participanții să-și reactualizeze cunoștințele despre fumat și, totodată,  să verifice corectitudinea informațiilor deținute. Brățările  antidrog oferite elevilor care au răspuns corect a determinat o implicare activă din partea celor prezenți, stimulându-i să fie atenți și  creativi.

Pornind  de la ideea că și atunci când este vorba de a petrece într-un mod plăcut timpul liber există tineri care doresc să capteze atenția, să dețină controlul, realizând acest lucru de cele mai multe ori prin comportamente violente, ofițerul de poliție - inspector principal  Chiorean  Liviana - a abordat o temă de interes general pentru cei prezenți, violența în rândul elevilor. Ce reprezintă un comportament violent, cauzele, dar și măsurile de sancționare au constituit câteva dintre aspectele discutate cu elevii de gimnaziu, aceștia exprimându-și punctul de vedere prin raportarea la situațiile concrete în care au jucat rolul de agresor sau victimă.

Filmul tematic prezentat a adus în prim plan o nouă metodă de abordare a conflictelor, a faptelor de violență, mesajul transmis fiind unul foarte clar ,,Inteligența nu se măsoară cu pumnul!”. Personajele filmului, elevi asemeni celor prezenți la întâlnire, au experimentat diferite moduri de a reacționa la un conflict, abordând, în paralel, comportamente violente și comportamente nonviolente.

Când vorbim de violență în mediul școlar e ușor să aruncăm vina pe școală, colegi, profesori sau directori. E greu însă să ne asumăm noi responsabilitatea pentru faptele noastre, pentru modul de a reacționa în situații de conflict.

Schimbarea mentalității, tratarea cu respect a celuilalt, conștientizarea faptului că, deși este mai greu, se poate adopta un comportament nonviolent ca răspuns/rezolvare a unei situații conflictuale - sunt doar câteva aspecte identificate de elevii participanți pentru a ,,Spune NU Violenței în Școală!”. Să nu uităm că ,,Violența naște violență!” și că ,,Violența este arma celor slabi!”, dar că, împreună, cu pași mici, se poate face ceva în prevenirea manifestărilor violente.

 

 

Tags: activitati  preventiv  educative  dans  distractie  educatie  
249 vizite
Distribuie pe

Rezultatele concursului pentru ocuparea posturilor/catedrelor vacante din învățământ
Marti, 17 Iulie 2018
Marți, 17 iulie 2018, s-au afișat rezultatele la proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar...   continuare

Cercetași francezi în vizită la Muzeul Țării Oașului
Duminica, 15 Iulie 2018
Muzeul în Aer Liber al Țării Oașului i-a primit duminică, la invitația cercetașilor de la Centrul Local Cetatea Nordului, pe omologii lor francezi din Strasbourg, care se află la Negrești Oaș de mai mult de o săptămână într-un schimb de experiență.   continuare

Admiterea în învățământul liceal și profesional 2018
Marti, 10 Iulie 2018
Rezultatele repartizării în învățământul liceal din județul Satu Mare se găsesc postate pe pagina web www.admitere.edu.ro.   continuare

Polițiștii sătmăreni s-au întâlnit cu elevii beneficiari ai taberei „Be Creative”
Vineri, 6 Iulie 2018
În cadrul taberei de vară ,,Be Creative” organizată de Asociația Be Active și Asociația Castelul lui Erhard cu sprijinul Direcției Județene de Sport și Tineret Satu Mare   continuare

Iris Ioana Roatiș a obținut media 10 la Bacalaureat
Miercuri, 4 Iulie 2018
Rezultatele examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2018, s-au afișat la centrele de examen și sunt postate pe pagina web www.bacalaureat.edu.ro.   continuare