Locale Altele
Joi, 18 Ianuarie 2018
Joi, 18 Ian 2018
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Activități preventiv-educative în cadrul proiectului ,,Dans- distracție - educație”
Poliția Satu Mare  - Marti, 14 Noiembrie 2017

Sâmbătă, 11 noiembrie a.c., polițiștii sătmăreni și specialiști ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Satu Mare au desfășurat activități preventiv-educative cu elevii de gimnaziu, în cadrul proiectului ,,Dans- distracție - educație”, derulat în parteneriat cu Loga Dance School.

Într-un cadru nonformal, 150 de elevi ai școlilor gimnaziale din municipiul Satu Mare au demonstrat că pot să-și petreacă timpul liber într-un mod plăcut, îmbinând dansul, muzica cu nevoia de a fi informat.

Despre consecințele fumatului, efectele pe care le generează în organism consumul de tutun, dar și despre modul în care tinerii reacționează când e vorba de acest obicei, influența anturajului în decizia de a fuma, le-a vorbit, într-o manieră interactivă, specialistul în prevenire din cadrul C.P.E.C.A. Satu Mare, doamna Câmpan Pușa. 

Desfășurată sub  forma unui concurs cu premii,  sesiunea de informare a oferit posibilitate ca participanții să-și reactualizeze cunoștințele despre fumat și, totodată,  să verifice corectitudinea informațiilor deținute. Brățările  antidrog oferite elevilor care au răspuns corect a determinat o implicare activă din partea celor prezenți, stimulându-i să fie atenți și  creativi.

Pornind  de la ideea că și atunci când este vorba de a petrece într-un mod plăcut timpul liber există tineri care doresc să capteze atenția, să dețină controlul, realizând acest lucru de cele mai multe ori prin comportamente violente, ofițerul de poliție - inspector principal  Chiorean  Liviana - a abordat o temă de interes general pentru cei prezenți, violența în rândul elevilor. Ce reprezintă un comportament violent, cauzele, dar și măsurile de sancționare au constituit câteva dintre aspectele discutate cu elevii de gimnaziu, aceștia exprimându-și punctul de vedere prin raportarea la situațiile concrete în care au jucat rolul de agresor sau victimă.

Filmul tematic prezentat a adus în prim plan o nouă metodă de abordare a conflictelor, a faptelor de violență, mesajul transmis fiind unul foarte clar ,,Inteligența nu se măsoară cu pumnul!”. Personajele filmului, elevi asemeni celor prezenți la întâlnire, au experimentat diferite moduri de a reacționa la un conflict, abordând, în paralel, comportamente violente și comportamente nonviolente.

Când vorbim de violență în mediul școlar e ușor să aruncăm vina pe școală, colegi, profesori sau directori. E greu însă să ne asumăm noi responsabilitatea pentru faptele noastre, pentru modul de a reacționa în situații de conflict.

Schimbarea mentalității, tratarea cu respect a celuilalt, conștientizarea faptului că, deși este mai greu, se poate adopta un comportament nonviolent ca răspuns/rezolvare a unei situații conflictuale - sunt doar câteva aspecte identificate de elevii participanți pentru a ,,Spune NU Violenței în Școală!”. Să nu uităm că ,,Violența naște violență!” și că ,,Violența este arma celor slabi!”, dar că, împreună, cu pași mici, se poate face ceva în prevenirea manifestărilor violente.

 

 

Tags: activitati  preventiv  educative  dans  distractie  educatie  
116 vizite
Distribuie pe

Cursurile gratuite de limba engleză vor fi reluate la Biblioteca Județeană
Luni, 8 Ianuarie 2018
După o binemeritată vacanță de două săptămâni, cursurile gratuite de limba engleză...   continuare

Sute de elevi au fost informați în cadrul Programului Educaţional Loga Dance School
Joi, 28 Decembrie 2017
Sâmbătă, 16 decembrie a.c., a avut loc ultima întâlnire din acest an dintre elevii de gimnaziu şi specialiştii în prevenire din cadrul Poliţiei şi CPECA, în cadrul Programului Educaţional Loga Dance School.   continuare

Colegiul Naţional „Doamna Stanca” participă la proiectul internaţional „Epistulae”
Joi, 21 Decembrie 2017
În acest an şcolar, Colegiul Naţional „Doamna Stanca” participă la proiectul internaţional „Epistulae” organizat de asociaţia „Arręte ton char!”.   continuare

Lansare de carte și serbare de Crăciun, la Colegiul Național „Mihai Eminescu”
Luni, 18 Decembrie 2017
oi, 21 decembrie 2017, este o zi specială pentru Colegiul Național „Mihai Eminescu”. Două evenimente deosebite vor bucura mințile și sufletele celor care vor fi prezenți la acestea.   continuare

Caravana IT: Cariera ta în Fintech, la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Satu Mare
Miercuri, 13 Decembrie 2017
Marți, 12 decembrie 2017, în Sala festivă Dr. Vasile Lucaciu din Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Satu Mare o echipă formată din tineri specialiști în IT, în cadrul evenimentului Caravana IT:   continuare