Locale Altele
Marti, 20 Februarie 2018
Marti, 20 Feb 2018
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Elevii școlilor profesionale din județul Satu Mare s-au întrecut în concursul organizat de Zollner
Florin Răchitan  - Duminica, 21 Ianuarie 2018

Cea de-a doua ediție anuală a concursului profesional organizat de filiala sătmăreană a societății germane Zollner s-a desfășurat vineri în atelierele și laboratoarele firmei din Parcul Industrial.
După succesul primei ediții, se pare că deja s-a instituit o tradiție prin care elevii școlilor profesionale din județ pot să-și pună în valoare propriile aptitudini și cunoștințe dobândite în unitățile lor de învățământ, în timp ce fac cunoștință cu cea mai modernă tehnologie și oportunitățile oferite de Zollner în domenii precum electronică şi automatizări, telecomunicaţii, electrotehnică, electromecanică, energetică.


La concurs au participat elevi din clasele a IX-a, a X-a și a XI-a, ei întrecându-se într-o probă teoretică (test grilă) și o probă practică de realizare a unui circuit electronic.

În concursul elevilor de clasa a IX-a câștigător a fost declarat Zoltan Nezezon de la Liceul ”Ham Janos” din Satu Mare, la clasele a X-a a câștigat Szentmiklosi David de la Grupul Școlar ”George Emil Palade”, iar la categoria claselor a XI-a campion a fost Alex Geng, tot de la ”G.E. Palade”. La competiție au mai participat elevi de la grupurile școlare ”I.C. Brătianu”, ”Unio – Traian Vuia”, ”Iuliu Maniu” din Carei, precum și ”George Barițiu” din Livada.

Câștigătorii au fost premiați, în cadrul unei mici ceremonii de la finalul concursului, de către directorul general al ZES Zollner Electronic, Ștefan Leitner, în prezența inginerilor și a cadrelor didactice de la școlile participante.

Premiile au constat în scule și unelte specifice domeniilor de care sunt pasionați, respectiv stație de lipit, alimentator de laborator cu 3 canale, multimetru digital cu autoscalare, trusă de scule și ciocane de lipit.

Tags: concurs  profesional  zollner  
2181 vizite
Distribuie pe

Pedagogii Școlii Gimnaziale Turulung au participat la un curs de perfecționare
Marti, 20 Februarie 2018
Pedagogii Școlii Gimnaziale Turulung au participat la un curs de perfecționare cu durata de două zile.   continuare

Fizica, informatica și tehnologia aduc satisfacții elevilor și profesorilor de la Eminescu
Luni, 19 Februarie 2018
În acest sfârșit de săptămână s-au anunțat rezultatele finale ale Concursului Național de Fizică PHI, organizat în sistem online de Centrul Județean de Excelență Iași și Facultatea de Fizică a Universității A.I.Cuza din Iași.   continuare

Elevii din Sanislău au învățat despre pericolele vieții virtuale, alcool, tutun și droguri
Joi, 15 Februarie 2018
Miercuri, polițiștii sătmăreni și specialiști din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Satu Mare au desfășurat activități preventiv- educative cu elevii de gimnaziu și părinții acestora vizând siguranța tinerilor. Organizate în cadrul Școlii Gimnaziale ,, Gh. Bulgăr ” din localitatea Sanislău...   continuare

Campania „Împreună pentru o societate mai sigură!”, la Colegiul Tehnic „I.C. Brătianu”
Miercuri, 14 Februarie 2018
Instituţiile M.A.I. din domeniul ordinii publice au iniţiat în luna ianuarie o campanie locală intitulată ,,Împreună pentru o societate mai sigură!”...   continuare

Oferta educațională a Ministerului Apărării Naționale pentru anul de învățământ 2018-2019
Marti, 13 Februarie 2018
Centrul Militar Județean Satu Mare oferă informaţii şi întocmeşte dosare de candidat pentru: Instituţiile militare de învăţământ pentru formarea ofiţerilor – filiera directă Ministerul Apărării Naţionale scoate la concurs un număr de 1008 locuri, astfel:   continuare