Locale Altele
Luni, 20 August 2018
Luni, 20 Aug 2018
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Elevii școlilor profesionale din județul Satu Mare s-au întrecut în concursul organizat de Zollner
Florin Răchitan  - Duminica, 21 Ianuarie 2018

Cea de-a doua ediție anuală a concursului profesional organizat de filiala sătmăreană a societății germane Zollner s-a desfășurat vineri în atelierele și laboratoarele firmei din Parcul Industrial.
După succesul primei ediții, se pare că deja s-a instituit o tradiție prin care elevii școlilor profesionale din județ pot să-și pună în valoare propriile aptitudini și cunoștințe dobândite în unitățile lor de învățământ, în timp ce fac cunoștință cu cea mai modernă tehnologie și oportunitățile oferite de Zollner în domenii precum electronică şi automatizări, telecomunicaţii, electrotehnică, electromecanică, energetică.


La concurs au participat elevi din clasele a IX-a, a X-a și a XI-a, ei întrecându-se într-o probă teoretică (test grilă) și o probă practică de realizare a unui circuit electronic.

În concursul elevilor de clasa a IX-a câștigător a fost declarat Zoltan Nezezon de la Liceul ”Ham Janos” din Satu Mare, la clasele a X-a a câștigat Szentmiklosi David de la Grupul Școlar ”George Emil Palade”, iar la categoria claselor a XI-a campion a fost Alex Geng, tot de la ”G.E. Palade”. La competiție au mai participat elevi de la grupurile școlare ”I.C. Brătianu”, ”Unio – Traian Vuia”, ”Iuliu Maniu” din Carei, precum și ”George Barițiu” din Livada.

Câștigătorii au fost premiați, în cadrul unei mici ceremonii de la finalul concursului, de către directorul general al ZES Zollner Electronic, Ștefan Leitner, în prezența inginerilor și a cadrelor didactice de la școlile participante.

Premiile au constat în scule și unelte specifice domeniilor de care sunt pasionați, respectiv stație de lipit, alimentator de laborator cu 3 canale, multimetru digital cu autoscalare, trusă de scule și ciocane de lipit.

Tags: concurs  profesional  zollner  
4627 vizite
Distribuie pe

A început sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat
Luni, 20 August 2018
Pentru sesiunea august-septembrie a examenului național de Bacalaureat - 2018, în județul Satu Mare s-au înscris 698 de candidați. Dintre aceștia, 485 candidați provin din promoția curentă, iar 213 candidați provin din serii anterioare.   continuare

Workshop de teatru pentru copii la Casa Șvabilor
Marti, 14 August 2018
Continuând tradiția instituită în urmă cu doi ani, Organizația de Tineret ”Gemeinsam” a Forumului Democrat German din Satu Mare organizează în aceste zile, cu sprijinul Asociației Culturale...   continuare

Centrul Militar Judeţean Satu Mare recrutează candidați
Luni, 13 August 2018
În această perioadă Ministerul Apărării Naţionale desfăşoară, prin Biroul informare-recrutare al Centrului Militar Judeţean Satu Mare, activităţi de recrutare a tinerilor.   continuare

Proiectul de prevenire a delicvenței juvenile,,Adolescent responsabil”, în derulare
Miercuri, 8 August 2018
Proiectul de prevenire a delincvenței juvenile ,,Adolescent responsabil” inițiat de Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare...   continuare

Cursuri de limbi străine și de operare calculator, din toamnă, la Fundația Hans Lindner
Marti, 7 August 2018
Avantajele de a învăţa o limbă străină sunt multiple, de la beneficii profesionale până la cele personale.   continuare