Locale Altele
Vineri, 25 Mai 2018
Vin, 25 Mai 2018
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Polițiștii sătmăreni au lansat campania ,,Împreună pentru o societate mai sigură”
Poliția Satu Mare  - Marti, 23 Ianuarie 2018

Marţi, 23 ianuarie a.c., la Colegiul Naţional Ioan Slavici din Satu Mare a avut loc un eveniment de lansare a campaniei ,,Împreună pentru o societate mai sigură”.

Campania reprezintă un parteneriat local în domeniul informării şi al prevenirii infracţionalităţii între instituţiile Ministerului Afacerilor Interne care activează în domeniul ordinii şi siguranţei publice, respectiv Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră, Serviciul Judeţean Anticorupţie, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog, respectiv Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane - Centrul Zonal Oradea.

Scopul campaniei ,,Împreună pentru o societate mai sigură” este dublu: pe de o parte de a informa elevii şi publicul larg cu privire la atribuţiile şi misiunea fiecărei instituţii partenere, iar pe de altă parte de a încuraja tinerii să îmbrăţişeze o carieră într-una dintre instituţiile Ministerului Afacerilor Interne.

Evenimentul de lansare a constat în desfăşurarea a două  activităţi de informare care au avut loc la Colegiul Naţional Ioan Slavici, activităţi la care au participat peste 150 de elevi, 10 cadre, precum şi conducerea instituţiei de învăţământ. Doamna director Păcurar Simona a deschis manifestările printr-un cuvânt de bun venit, după care reprezentanţii instituţiilor Ministerului Afacerilor Interne şi-au prezentat rolul acestora în societate.

Astfel, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi prin domnul plutonier adjunct șef Câmpean Bujor a prezentat principalele activităţi în care este implicată Jandarmeria Română, de la restabilirea ordinii şi liniştii publice, la supravegherea unor manifestaţii sau evenimente sportive importante şi până la paza unor obiective speciale sau a unor valori importante.

Din partea Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră a fost prezentă subcomisar de poliție Pârcălab Oana, care le-a vorbit elevilor despre misiunea instituţiei din care face parte, dar şi despre cariera profesională a domniei sale, de la idee, la urmarea unei instituţii de profil şi apoi la ce presupune munca sa, încurajând elevii să urmeze Academia de Poliţie.

Mai puţin cunoscută de către elevi, activitatea Serviciului Judeţean Anticorupţie a fost prezentată de domnul subcomisar Lucuţ Cristian, mesajul său foarte inspirat de a urma calea legală în orice situaţie şi de a nu recurge la infracţiuni de corupţie cum sunt darea şi luarea de mită, traficul şi cumpărarea de influenţă, acest mesaj  fiind completat de un film foarte sugestiv  şi adaptat vârstei participanţilor intitulat ,,Povestea mea”.

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog a fost reprezentat de coordonatoarea acestuia, doamna subcomisar Iacob Camelia, care le-a vorbit tinerilor despre campaniile pe care le desfăşoară această instituţie, dar şi despre numeroasele activităţi în care elevii se pot implica ca voluntari sau în calitate de beneficiar. Cu acest prilej o elevă a Colegiului Ioan Slavici a fost public felicitată pentru obţinerea locului 3 la faza naţională a concursului ,,Mesajul meu antidrog” în anul 2017.

Din partea Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare au fost prezente subcomisar de poliție Hrihorişan Felicia, care a moderat întregul eveniment, inspector principal Chiorean Liviana - cea care a transmis mesajul instituţiei privind atribuţiile instituţiei şi subcomisar de poliție Ţinca Cadina - purtător de cuvânt.

Activităţile vor continua până la finele lunii februarie, fiind programate întâlniri în alte 4 licee din judeţ, respectiv: Colegiul Naţional Kolcsey Ferenc, Colegiul Tehnic de Transporturi şi Telecomunicaţii Ion I.C. Brătianu, Liceul Tehnologic UNIO Traian Vuia şi Liceul Tehnologic George Bariţiu din Livada.

 

 

Tags: campanie  lansare  eveniment  
4249 vizite
Distribuie pe

Cei mai buni elevi au fost premiați de Autonet
Joi, 24 Mai 2018
Ca lider al pieței aftermarket auto din România, Autonet Import acordă o importanță deosebită proiectelor de responsabilitate socială, mai ales în ceea ce privește tinerii și educația acestora.   continuare

Despre prevenirea victimizării minorilor, la Liceul cu Program Sportiv din Satu Mare
Marti, 22 Mai 2018
În cea de-a doua zi din Săptămâna Prevenirii Criminalității tema abordată a fost „Prevenirea victimizării minorilor”, evenimentele organizate...   continuare

Preșcolarii din Satu Mare și Bihor au participat la concursul „Suntem mici, dar circulăm corect!”
Marti, 22 Mai 2018
Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, au participat marți, la a 11-a ediție a concursului interjudețean „Suntem mici, dar circulăm corect!”.   continuare

Raluca Dumitru, locul I la Festivalul Național și Internațional de Muzică Francofonă
Marti, 22 Mai 2018
În perioada 18.05 – 20.05 a avut loc la Baia Mare festivalul naţional şi internaţional de muzică francofonă „Chants, son sur scene”, festival care a ajuns la cea de a XVII-a ediţie...   continuare

Elevi de la Liceul German din Satu Mare, în vizită în Bulgaria prin programul Erasmus+
Luni, 21 Mai 2018
Un grup de elevi şi profesori de la Liceul Teoretic German “Johann Ettinger” a participat la Sofia, Bulgaria, la întâlnirea de proiect Erasmus + din cadrul proiectului de parteneriat strategic...   continuare