Locale Altele
Vineri, 21 Septembrie 2018
Vin, 21 Sept 2018
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Biblio–Bebe–Cafenea pentru mămici și bebeluși, la Biblioteca Județeană Satu Mare
Biblioteca Județeană Satu Mare  - Sambata, 27 Ianuarie 2018

Biblioteca Județeană Satu Mare, instituție publică de cultură din subordinea Consiliului Județean Satu Mare, demarează un nou concept de serviciu de bibliotecă, denumit „Biblio–Bebe–Cafenea”. Programul este destinat copiilor cu vârste cuprinse între 0 și 3 ani, dar și părinților acestora.

Programul propus de către Secția de împrumut pentru copii se va desfășura pe parcursul a patru luni, în perioada ianuarie-mai, cu periodicitate săptămânală. Pentru început, acest nou serviciu va avea un caracter experimental, iar în fericita situație în care va fi apreciat de către beneficiari, perioada de implementare va fi extinsă.

Prima întâlnire va avea loc luni, 29 ianuarie, începând cu ora 10.00, la sediul Bibliotecii Județene Satu Mare, în Sala Multimedia, situată la etajul clădirii de pe strada Decebal nr. 2.

Ideea implementării acestui program și la Biblioteca Județeană Satu Mare aparține bibliotecarei Veres Erzsebet, alintată de către colegi Jojo, ca rezultat al participării sale, alături de alți bibliotecari sătmăreni, la lucrările și atelierele celei de a XXVIII-a ediții a Conferinței Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România–Inovație, Creativitate, Leadership–din perioada 2-4 octombrie 2017, în organizarea Bibliotecii Județene „Octavian Goga” Cluj.

Organizatorii promit abordarea unor teme de actualitate pentru părinți de bebeluși, de fiecare dată fiind prezenți invitați în măsură să susțină tematica abordată, într-un ambient plăcut și adaptat cerințelor tematicii abordate.

La prima întâlnire, părinții participați vor afla detalii cu privire la obținerea permisului de acces la bibliotecă, dar și despre serviciile și facilitățile pe care le oferă biblioteca publică întregii comunități sătmărene.

Tema centrală a întâlnirii va aduce în atenția participanților tehnica de formare a  wrap-ului, având-o ca invitată pe Vad Szilvia, mămică la rândul ei. Iată cum, o mămică decide să-și ofere disponibilitatea de a împărtăși celor prezenți detalii privitoare la folosirea corectă a wrap-ului,  oferă informații despre vârsta potrivită a bebelușilor pentru a fi folosit  și aduce argumente în beneficiul folosirii acestei metode pentru poziționarea corectă a coloanei vertebrale a bebelușului.

Cei mai mici beneficiari, bebelușii, la rândul lor, vor avea parte de o surpriză, materializată prin ascultarea unei povești lecturate de către una dintre mămicile participante la activitate.

Cunoscute fiind beneficiile lecturii asupra dezvoltării inteligenței, abilităților lingvistice și personalității copiilor de la cele mai fragede vârste, programul „Biblio–Bebe–Cafenea” își propune să-i readucă pe părinți în bibliotecă și astfel să contribuie la conștientizarea importanței lecturii de la cele mai fragede vârste. „Dacă părinții cresc copii, noi, bibliotecarii, avem frumoasa misiune de a crește cititori” - a declarat bibliotecara Jojo, inițiatoarea proiectului.  

În cadrul programului, părinții vor avea posibilitatea de a socializa, de a împărtăși experiențe și de a dobândi noi informații din zona temelor care prezintă interes pentru ei, în compania bibliotecarilor, la o ceașcă de cafea sau ceai, într-un ambient cald și primitor.

Dragi părinți și bebeluși, vă așteptăm cu mare drag! Participarea este gratuită!

Tags: cafenea  biblioteca  bebelusi  
3692 vizite
Distribuie pe

Eleve ale Colegiului „Mihai Eminescu”, la Olimpiada Internațională de Lectură
Vineri, 21 Septembrie 2018
În săptămâna 01-05 septembrie, în acest an, s-a desfășurat la Constanța, etapa internațională a Olimpiadei de Lectură.   continuare

Liceul Teoretic German „Johann Ettinger” a câștigat patru proiecte Erasmus+
Joi, 20 Septembrie 2018
Un prim proiect este „Einer für alle, alle für Einen” – „Unul pentru toti, toti pentru unul”. Acesta se va derula în parteneriat cu Slovacia, Austria, Bulgaria, Italia şi Grecia.   continuare

Laborator digital complet echipat la Școala Profesională ”George Coșbuc” din Medieșu Aurit
Miercuri, 19 Septembrie 2018
Școala Profesională "George Coșbuc" din Medieșu Aurit este una dintre școlile câștigătoare ale concursului de selecție pentru includerea în programul Digitaliada.   continuare

Grădiniță nouă inaugurată la Negrești-Oaș
Luni, 17 Septembrie 2018
O nouă și modernă Grădiniță a fost inaugurată luni în Cartierul Decebal din Negrești-Oaș, pe locul fostei clădiri părăginite care a fost demolată în primăvara anului 2016. În noua și frumoasa grădiniță vor învața din această toamnă circa 100 de copii, cuprinși în 4 grupe.   continuare

Elevii de la Colegiul „Mihai Eminescu”, premiați la Concursul Național de Știință și Inginerie
Joi, 13 Septembrie 2018
Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a organizat, în perioada 7 – 9 septembrie 2018, ediția a IX-a a Concursului Național...   continuare