Locale Altele
Miercuri, 17 Aprilie 2024
Mie, 17 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Scriitoarea Irina Binder vine la Satu Mare pentru un eveniment dedicat olimpicilor la Matematică
Florin Răchitan  - Vineri, 2 Februarie 2018

Una dintre cele mai în vogă scriitoare din România, Irina Binder, va avea o întâlnire cu cititorii şi admiratorii ei sătmăreni, în data de 17 februarie, în cadrul unui eveniment public organizat la Teatrul de Nord şi dedicat elevilor olimpici la Matematică.

După cum se ştie, Satu Mare va avea onoarea să găzduiască în această primăvară Olimpiada Naţională de Matematică, cu aproape 1.000 de participanţi din toate judeţele ţării, însoţiţi de 100 cadre didactice, care constituie elita matematicienilor români.

Faza naţională de la Satu Mare va fi ca o pregătire pentru Olimpiada Internaţională de Matematică, ce va fi organizată în acest an la Cluj-Napoca, cu participarea geniilor tinere din toată lumea.

Sătmărenii au, astfel, prilejul de a-şi dovedi ospitalitatea și renumele de gazde primitoare. Olimpiada Naţională presupune alocarea și implicarea unor resurse umane, materiale şi financiare consistente, iar în acest sens, pe toată perioada până în aprilie vor avea loc o serie de evenimente în care vă puteți implica și dumneavoastră, susținând elevii matematicieni.

Un astfel de eveniment va fi susținut de Irina Binder, la Teatrul de Nord, în 17 februarie de la ora 16. Participarea doamnei Binder este voluntară și are ca scop sprijinirea olimpicilor noştri. 

Evenimentul este organizat de Asociația Părinților de la Colegiul Naţional „Ioan Slavici”, în parteneriat cu Teatrul de Nord, Biblioteca Județeană, Agenția de turism Simbotour, Liceul de Arte „Aurel Popp” (a cărui orchestră va cânta în deschidere), Colegiul Național „Ioan Slavici” (corul „Adagio” al acestui colegiu va intona Imnul de Stat, alături de eleva Iasmina Vereș de la Colegiul Național „Mihai Eminescu”, iar eleve de la acest colegiu vor lectura fragmentele din romanele Irinei Binder).

Accesul în sală se va face pe bază de invitații, care vor putea fi procurate de la distribuitori sau de la Agenția de turism SIMBOTOUR Satu Mare, str. Petofi Sandor nr. 7, persoană de contact Marcela Papici, tel. 0747-089509.

Cei care doresc să facă donații o pot face în momentul procurării invitației sau direct în contul Asociației Părinților „Ioan Slavici” Satu Mare, deschis la BCR Satu Mare: RO94RNCB0226104850800001. 

Toate fondurile obținute în urma acestui eveniment vor fi folosite pentru organizarea Olimpiadei Naționale de Matematică, Satu Mare 2018. De asemenea, cei care doresc și pot să facă donații pentru care au nevoie de contract de sponsorizare, îl pot cere la adresa onm.sm.2018@gmail.com

Informaţii suplimentare pe pagina de Facebook dedicată evenimentului.

10350 vizite
Distribuie pe