Locale Altele
Luni, 26 Iulie 2021
Luni, 26 Iul 2021
Laborator de robotică la Şcoala gimnazială 1 din Carei
Primăria Carei  - Joi, 8 Februarie 2018

Două proiecte educaționale care se adresează atât elevilor dotați, cât și celor provenind din categorii defavorizate vor fi implementate la Școala Gimnazială Nr.1 din municipiul Carei.

În cadrul școlii a fost amenajat un laborator de robotică pentru ciclul gimnazial, dotat cu imprimantă 3D, laptopuri, piese pentru roboți și scule. Valoarea dotărilor este de aproximativ 20.000 lei, bani proveniți în special din sponsorizări, după cum a declarat directorul instituției de învățământ, Nicolae Moldovan.

Celălalt proiect, privind derularea de activități non-formale, se adresează copiilor romi, fiind implementat în parteneriat cu Primăria Carei și Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare.

”Prin acest proiect, vrem să atragem copiii romi spre meserii. După terminarea programului, elevii desfășoară activități care țin de dezvoltarea îndemânării și deprinderea comportamentului în societate” - a declarat directorul Nicolae Moldovan.

Întrucât aceste activități se derulează în continuarea celor școlare, peste 100 de elevi romi beneficiază de o masă caldă. În acest sens, în incinta școlii a fost amenajată o sală de mese. Inaugurarea celor două proiecte va avea loc în 15 februarie 2018, începând cu ora 13.00.

Tags: laborator  robotica  scoala  carei  
1466 vizite
Distribuie pe